KU studijų programa „Gamybos inžinerija“ akredituota šešeriems metams

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultetą pasiekė žinia, kad antrosios pakopos studijų programa „Gamybos inžinerija“ akredituota šešeriems metams. Remiantis studijų programos išorinio vertinimo ir akreditavimo tvarkos aprašu, studijų programos gali būti akredituojamos trejiems arba šešeriems studijų metams.

Kovo 13 d. universitete lankėsi Studijų kokybės vertinimo ekspertai iš Lietuvos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos. Vizito metu vyko susitikimai su studijų programos studentais, programos dėstytojais, absolventais, socialiniais partneriais ir fakulteto administracija.

Programos vadovė Jolanta Janutėnienė pasakojo, kad ekspertai pabrėžė pagrindinę programos sandaros stiprybę – integruotą požiūrį į inžineriją: „Be to, jie įvertino tai, kad studentai, kurie tik studijuoja, turi galimybę atlikti mokslinę praktiką įvairiose verslo bendrovėse, su kuriomis universitetas yra užmezgęs ryšius: „Klaipėdos baldai“, „Klaipėdos nafta“, „Klaipėdos kartonas“, „Vakarų laivų gamykla“ ir kitos. Praktiką gali atlikti ir Klaipėdos universiteto Jūros mokslų ir technologijų centro Jūrinių konstrukcijų patikimumo tyrimų laboratorijoje.“

Programos vertinimo išvadose ekspertai pabrėžė, kad studentams teikiamas visas akademinės ir socialinės paramos paketas: suteikiami bendrabučiai, skiriamos stipendijos, sukuriama virtuali mokymosi aplinka, teikiama psichologinė pagalba, sudaroma galimybė išvykti studijuoti pagal Erasmus+ mainų programą, stažuotis pabaigus studijas. „Šiai programai 6 metų akreditaciją gauname pirmą kartą, visada buvome kritikuojami dėl nelanksčios studijų programos. Į tai atsižvelgėme ir šiandien „Gamybos inžinerijos“ studijų programoje galima rinktis pasirenkamuosius dalykus, dalyvauti mainų programose. Be to, turime nemažai atvykstančių studijuoti iš užsienio“, – pastebėjo J. Janutėnienė.

Gamybos inžinerija – perspektyvi ir labai Lietuvoje reikalinga specialybė. Užsienio ekspertai rekomendavo universitetui ieškoti finansavimo galimybių studentų stipendijoms, kurios padengtų studijų išlaidas, mat valstybės finansuojamų vietų skiriama nedaug. Vis dėlto pastebima, kad absolventų įsidarbinimo rodikliai labai aukšti.

Kaip teigė programos vadovė J. Janutėnienė: „Įdėjome nemažai darbo, tobulindami šią studijų programą. Visada vertinu ir rimtai atsižvelgiu į užsienio ekspertų komentarus, nes tai skatina mąstyti ir judėti pirmyn.“


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių