LSMU akademikui L. Kupčinskui – 2016 m. Kauno miesto mokslininko premija

  • Teksto dydis:

Gruodžio 20 d. Lietuvos mokslų akademijoje tradiciškai įteiktos Kauno miesto savivaldybės įsteigtos mokslininko premijos. Už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje – skirta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesoriui, akademikui Limui Kupčinskui.

Kauno miesto mokslininko premija tarybos sprendimu įsteigta 2013 m. premija skiriama kartą per metus, ją įteikia Kauno miesto meras. Šia premija skatinami Kauno miesto mokslo kūrėjai už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus respublikinėje ar tarptautinėje erdvėje ir novatorišką mokslinę idėją bei jos įgyvendinimą Kauno mieste.

Akademikas prof. L. Kupčinskas teigia, kad niekada didelių planų neturėjęs, tiesiog, sprendė susidariusias problemas, o rezultatai – patys atėjo, lyg ir savaime...

„Niekada negalvojau, kad vienas ar kitas įvertinimas yra skirtas vien man. Tai viso Gastroenterologijos klinikos kolektyvo, kuriame dirba ir patyrę medikai, ir jauni doktorantai, įvertinimas. Tai pat ir visų klinikų, su kuriomis bendradarbiauja gastroenterologai, įvertinimas“, – teikia L. Kupčinskas ir mano, kad mokslo veikloje svarbiausia yra praktinė pusė – nėra mokslo dėl paties mokslo – jis visuomet skirtas pacientų labui.

Akdemikas, LSMU profesorius ir LSMU MA Gastroenterologijos klinikos vadovas habil. dr. Limas Kupčinskas yra pelnęs ne vieną įvertinimą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, todėl žodelis „savaime“ – niekaip neapibudina akademiko veiklos.

2007 m. prof. L. Kupčinskas buvo išrinktas Lietuvos Mokslų akademijos nariu. 2008 m. – Lietuvos Mokslų akademijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Pramoninikų konfederacijos apdovanojimo „Gyvybės medis“ už mokslo veiklą laureatas. 2009 m. – nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas ir Garbės ženklas. 2010 m. – Lietuvos mokslo premija už mokslo darbų ciklą „Virškinimo sistemos ligos: mikrofloros ir genetinių veiksnių reikšmė ligų epiopatogenezėje, nauji diagnostikos ir gydymo aspektai“. 2011 m. – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius.


Šiame straipsnyje: LSMU 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių