Vis daugiau moksleivių domisi studijomis Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Skaičiuojama, jog studijų ir karjeros mugėje „Studijų regata‘19“ apsilankė rekordinis moksleivių skaičius – virš 4000. Penktą kartą Klaipėdoje vykusiame renginyje dalyvavo per 20 Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų bei lygiai tiek didžiausių šalies įmonių ir organizacijų.

Moksleiviai į studijų mugę atvyko iš visos Lietuvos. Čia jie turėjo puikią galimybę sužinoti daugiau apie studijas Lietuvos aukštosiose bei profesinėse mokyklose, pabendrauti su galimais darbdaviais. „Studijų regatoje“ buvo skaitomi 7-i pranešimai įvairiomis, su profesijos pasirinkimu susijusiomis temomis. Renginys buvo skirtas 8-12 klasių moksleiviams.

„Klaipėdos universitetas (KU) parodoje pristato siūlomas studijų programas. Ir ne tik jūrinių mokslų, kurie mūsų universitete yra unikalūs, bet ir sveikatos mokslų programas, mokytojų rengimo studijas, kurios, kaip pastebėjome, yra patrauklios moksleiviams. Turime nemažai kuo pasidžiaugti, ką parodyti, tad ir sulaukėme daug jaunuolių besidominčių studijomis KU“, – kalbėjo laikinai KU rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Kalbinti jaunuoliai sakė, jog į studijų ir karjeros mugę atvyko daugiau sužinoti apie studijų galimybes uostamiestyje. Mat čia – jų namai ir draugai.

„Esam klaipėdiečiai, domimės ką galime studijuoti čia, savo mieste. Nors tėvai skatina vykti mokytis į užsienį, aš nenoriu. Klaipėdoje – mano namai, draugai. Vykti į kitą miestą neturiu didelio noro, nes prisidėtų papildomos būsto nuomos išlaidos ir pan. Tad domiuosi studijomis Klaipėdoje“, – pasakojo 9-okas Edvinas.  

KU stende moksleivius labiausiai domino studentų sukonstruotas pneumobilis. Jo sumanytojas, KU absolventas, dėstytoju universitete dirbantis doc. dr. Pranas Mažeika ne tik pristatė sukurtą įrenginį, bet ir papasakojo, kodėl pats pasirinko studijas KU. 

„Esu iš Kretingos, tad Klaipėdos universitetas man artimas ir pagal vietą, ir pagal „dūšią“. Aš džiaugiuosi, kad mokiausi KU ir jį baigiau, o šiai dienai šis universitetas tapo mano gyvenimo dalimi: čia dirbu, mokau kitus studentus.

Šį pneumobilį sukonstravome su studentų komanda konkursams, kuriuose mums puikiai sekasi. Esu numatęs ir naujų, ne ką mažiau įdomesnių projektų. Kartu su studentais įgyvendinsime ir juos“, – kalbėjo KU dėstytojas doc. dr. P. Mažeika.

Su moksleiviais renginyje bendravo ir esami KU studentai. Šie dalijosi asmenine patirtimi, kodėl studijuoja KU.

„Esu laiminga nusprendusi mokytis šiame universitete ir pasirinkusi Lietuvių filologijos ir režisūros studijas. Tokios studijų programos nėra nė viename kitame Lietuvos universitete, kaip ir radiologijos ar jūrų inžinerijos. Galima rasti ir daug kitų unikalių bei išskirtinių KU studijų programų“, – kalbėjo Vaiva Makarauskaitė, KU Studentų sąjungos prezidentė.

Rinktis studijas Klaipėdoje, rekomendavo ir AB „Klaipėdos nafta“ atstovai. Jų nuomone, KU yra daug perspektyvių specialybių.

„Rekomenduoju rinktis KU, nes čia yra perspektyvių specialybių, kurios ateityje taps tik dar reikalingesnės“,  – sakė Milda Ancevičė, AB „Klaipėdos nafta“ komunikacijos specialistė.

Studijų ir karjeros mugės lankytojai turėjo galimybę išvysti KU studentų sukonstruotą lego robotą, valdomą specialia programėle, o stabtelėję prie  KU Medijų laboratorijos stendo, galėjo trumpam tapti radijo laidų vedėjais, reklaminių tekstų garsintojais, televizijos laidų vedėjais ar vaizdo operatoriais. Moksleiviai buvo kviečiami įgarsinti audio reklamas profesionalia garso įrašymo įranga, filmuotis simuliacinėje tiesioginėje transliacijoje, o smalsiausiems buvo suteikta galimybė pabūti vaizdo operatoriais.

Ne tik moksleiviai, bet ir mokytojai būriavosi prie KU sveikatos mokslų fakulteto atstovų. Šie, įvairių prietaisų pagalba tikrino sveikatą bei suteikė neįkainojamų pamokų: mokė teisingai atlikti dirbtinį kvėpavimą, demonstravo kaip suteikti pagalbą užspringusiam žmogui.

Skaičiuojama, kad „Studijų regatoje‘19“ šiemet apsilankė virš 4000 moksleivių iš visos Lietuvos.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasvajojo

Pasvajojo portretas
Svajojat KU? Svajokit, svajokit, jug dirbti nėra įgūdžių.... Atmerkit akis, mažėja jug moksleivių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių