Ant ledo – Klaipėdos vaikų derbis

Klaipėdoje surengti du tarptautiniai ledo ritulio turnyrai, kuriuose varžėsi 2001 metais gimę ir jaunesni vaikai iš trijų valstybių.

Vieno iš turnyrų metu tarpusavyje pirmą kartą oficialiose varžybose susitiko dviejų Klaipėdos ledo ritulio mokyklų komandos - „Baltija“ ir „Skatas“.

Ši dvikova įvyko penkių ekipų turnyro metu, kuriame dalyvavo dvi Latvijos miesto Ventspilio „Ventos“ ir Kaliningrado „Fenikso“ ekipos. Būtent Lietuvos komandų dvikovoje paaiškėjo turnyro trečiosios vietos laimėtojas.

Daug emocijų tiek žaidėjų, tiek jų tėvelių gretose sukėlusios rungtynės baigėsi rezultatu 6:3 „Baltijos“ ekipos naudai, nors vienu metu „Skatas“ pirmavo 2:1. „Baltijos“ komanda pergalę itr trečiąją turnyro vietą iškovojo ekipos lyderio Artūro Žukaičio pastangomis, kuris vienas pelnė net 5 įvarčius.

Pirmąją vietą turnyre iškovojo Kaliningrado „Fenikso“ ekipa, kovoje dėl pirmosios vietos 5:1 sutriuškinusi Ventspilio „Ventos“ pirmąją ekipą.

Dieną prieš šį turnyrą Klaipėdos „Baltijos“ klubo vaikai užėmė taip pat trečiąją vietą trijų komandų turnyre „Jaunoji viltis“. Klaipėdiečiai net 4:14 nusileido Kaliningrado „Fenikso“ komandai ir 3:6 Latvijos Broceni miestelio komandai.

„Smagu tai, jog ledo ritulys sulaukia vis daugiau vaikų. Anksčiau vykdami į turnyrus neretai skolindavomės žaidėjų iš kitų miestų, dabar jau verčiamės savo jėgomis ir turime šiokią tokią galimybę ir rinktis žaidėjus. Tad tikimės, jog ir pergalės netrukus bus dažnesnės“,- po dviejų turnyrų sakė „Baltijos“ klubo treneris Jurijus Merkutovas.

„Turnyruose ne visada būtina laimėti. Vaikai turėjo galimybę pamatyti kaip rungtyniauja jų bendraamžiai iš Rusijos ir Latvijos - šalių, kur ledo ritulys yra gerokai aukštesniame lygyje“,- po turnyro sakė „Skato“ klubo treneris Eduardas Pavliukovas.

Didelę staigmeną draugiškose rungtynėse pateikė „Baltijos“ 1998 metais gimusių vaikų komanda, kuri draugiškose rungtynėse net 4:0 netikėtai sutriuškino bendraamžius iš Broceni miestelio. Latviams pralaimėjimas buvo toks netikėtas, jog po rungtynių vietoj draugiško komandų pasisveikinimo kilo vaikų muštynės.


Šiame straipsnyje: ledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių