Eurolyga pradėjo tyrimą dėl R. Fernandezo užpuolimo (komentaras)

Šiandien ryte Eurolyga išplatino oficialų pranešimą, kuriame skelbia, kad jau pradėjo tyrimą dėl vakar po rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ klubų įvykusio incidento, kuriame broliai Nauris ir Normundas Maciai „Žalgirio“ arenos prieigose užpuolė „Real“ ekipos gynėją Rudy Fernandezą.

Dvyniai kaip mat buvo sulaikyti ir uždaryti į Centro policijos komisariato areštinę. Vienas iš brolių priešinosi sulaikomas, todėl policijos pareigūnams teko panaudoti elektrošoką. Nustatyta, kad abu jie buvo neblaivūs. R.Fernandezui smūgiavusiam Nauriui nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis.

„Eurolyga pradėjo tyrimą dėl ketvirtadienio vakarą po rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Real“ ekipų įvykusio Rudy Fernandezo užpuolimo Kaune. Madrido „Real“ pranešė apie šį užpuolimą ir rengia visus reikalingus dokumentus pranešti apie gerbėjų agresiją. Incidentas įvyko, kai Madrido „Real“ krepšininkai ėjo link autobuso po rungtynių. Abiejų komandų ataskaitos bei Kauno policijos informacija bus nukreipta Eurolygos drausmės komisijos teisėjams, kurie turi nedelsdami išnagrinėti šį įvykį. Eurolyga nepripažįsta smurto aikštelėje ar už jos ribų, kuris teršia  daugumo garbingų žaidėjų ir gerbėjų vardą“, - rašoma pranešime.

„Eurolyga kol kas tik pradėjo oficialų incidento tyrimą, todėl apie konkrečias sankcijas kalbėti dar anksti. Atsižvelgdama į visų pusių (Madrido „Real“, Kauno „Žalgirio“, Kauno m. policijos) atsiųstus pasiaiškinimus Eurolygos drausmės komisija nustatys kokios sankcijos bus taikomos. Kol kas dar laukiame iš Eurolygos oficialaus užklausimo, tačiau, žinoma, jiems pateiksime visą informaciją dėl įvykusio incidento“, - šią žinią komentavo „Žalgirio“ klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Anot jo, klubas tikrai netoleruoja tokių veiksmų ir juos smerkia. „Nors incidentas įvyko arenos prieigose ir ne rungtynių metu, tačiau šį incidentą vienareikšmiškai vertiname neigiamai. Gavus Eurolygos oficialų sprendimą, „Žalgiris“ pasilieka galimybę imtis teisinių priemonių dėl galimų nuostolių atlyginimo“, - teigė A. Kiveris.

„Tai, kas įvyko ketvirtadienio vakarą tikrai sunku paaiškinti. Tai jokiais žodžiais nepateisinama“, - gana kategoriškai brolių išpuolį vertino „Žalgirio“ komandos treneris Saulius Štombergas.

Jo nuomone, Maciai visuomet pasižymėjo geranoriškumu ir šis jų išpuolis buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus. „Pažįstu brolius jau labai seniai. Jie nuolat atvyksta stebėti rinktinės rungtynių per Europos ar pasaulio čempionatus bei olimpiadas, taip pat labai dažnai lankosi „Žalgirio“ mačuose. Brolius puikiai pažįsta visi „Žalgirio“ žaidėjai. Tačiau tai, kas įvyko ketvirtadienį, sunkiai suvokiama. Tai akibrokštas, kuris garbės nedaro nei Lietuvai, nei „Žalgiriui“. Krepšininkai, sportuoja ir net neįsivaizduoja, kad gali sulaukti tokių atakų iš savų ar priešininkų aistruolių. Jei tokie dalykai būtų toleruotini, nei vienas krepšininkas nebaigtų karjeros“, - stebėjosi 1999 metų Eurolygos čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus ne kas

bus ne kas portretas
"Eurolygos atstovas Diego Fernandezas"

gal

gal portretas
supras,kad nereikia loti pries Lietuva.

Tegul

Tegul portretas
Tegul "braliukai" ir sumokės baudą...kurią paskirs manau. Vyrai 43 metų, o elgiasi kaip vaikai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių