A.Banytei įteiktas kultūros magistro žiedas

Ketvirtadienį minint Klaipėdos įkūrimo 761-ąsias metines, nusilenkta dar vienam garsiam meno srities žmogui. Klaipėdos miesto kultūros magistre šiais metais tapo Angelina Banytė.

Ketvirtadienį minint Klaipėdos įkūrimo 761-ąsias metines, nusilenkta dar vienam garsiam meno srities žmogui.

Klaipėdos miesto kultūros magistre šiais metais tapo Angelina Banytė, kuriai iškilmingos ceremonijos metu buvo įteikti šį garbingą vardą patvirtinantys dokumentai ir auksinis žiedas su deimantais, pagamintas Pilies muziejuje saugomo renesansinio žiedo pavyzdžiu.

A.Banytei padėkota už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai monumentaliosios tapybos srityje, papuoštas Klaipėdos ir kitų šalies miestų viešąsias erdvės, grafito, mozaikos technikomis sukurtas monumentalias kompozicijas.

Menininkė A.Banytė juokaudama sakė, kad tada, kai tenka kalbėti daugiau nei dviem žmonėms, ji netenka amo ir lakoniškai pridūrė: „Esu dėkinga likimui, kad atvedė į Klaipėdą, miestui, kuris mane priėmė, ir broliui Benediktui Jurčiui, dėl kurio stoviu prieš jus“, – kalbėjo A.Banytė.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas akcentavo, kad A.Banytės ranka šiais metais buvo verčiausia pasipuošti auksiniu žiedu.

„Norisi tikėti, kad šis apdovanojimas – ne padėka už visus gyvenimo nuopelnus ir nuveiktus darbus, o tik tarpinė stotelė, vedanti link finišo. Viliuosi, kad menininkė ir toliau kurs darbus, kurie virs mažais stebuklais, garsinančiais Klaipėdos ir visos Lietuvos vardą“, – kalbėjo meras.

Pasak jo, džiugu, jog keturi dešimtmečiai ir didieji darbai menininkę susiejo būtent su uostamiesčiu.

Šių metų ceremoniją papildė dviejų „Rotary“ klubų iniciatyva įsteigtas  naujų vėjų ženklas – „Vėtrungė“, skirtas inovatyvių miesto idėjų puoselėtojams.

Šiemet „Vėtrungės" atiteko žmonėms, kurie pasižymėjo meno ir kultūros srityje.

Rotary klubo „Karalienė Luizė“ „Vėtrungė“ už kūrybiškumą ir novatoriškas idėjas buvo įteikta Kultūrų komunikacijų centro direktoriui, menotyrininkui Ignui Kazakevičiui.

Klubo „Concordia 1826“ „Vėtrungė" už Klaipėdos krašto istorijos ir kultūros saugojimą bei populiarinimą atiteko Ievos Simonaitytės bibliotekos direktoriui, rašytojui Juozui Šikšneliui.

Klaipėdos kultūros magistrai:

2003 m.– Jonas Genys, Algis Kliševičius ir Vytautas Paukštė
2004 m. – Stanislovas Domarkas, Gintaras Grajauskas ir Daiva Kšanienė
2005 m.– Povilas Gaidys ir Vytautas Grubliauskas
2006 m– Balys Juškevičius, Kazys Kšanas ir Edvardas Malinauskas
2007 m– Bronius Gražys, Aloyzas Každailis ir Juozas Gudavičius
2008 m.– Arūnas Sakalauskas, Nelė Savičenko ir Vytautas Tetenskas
2009 m. – Anatolijus Klemencovas, Juozas Šikšnelis ir Vladas Žulkus
2010 m. – Rimantas Černiauskas ir Valerija Jankūnaitė
2011 m. – Rita Bočiulytė
2012 m. – Robertas Varnas
2013 m. – Angelina Banytė



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimėlis

klausimėlis portretas
kas tai yra inovatyvios miesto idėjos? ir ką tokio naujo nuveikė ar kokią modernią idėją pasiūlė Šikšnelis ar Kazakevičius? rotariečiai geriau alkanus pamaitintų, langus darželiams nupirktų, paprastomis bibliotekos darbuotojomis pasirūpintų... ponai tikro gyvenimo nemato, prisidengia skambiais žodžiais ir mus mulkina.

vale

vale portretas
nuostabus žmogus, nuostabi menininkė. džiugu matyti vertus titulo žmones.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių