A.Mamontovo gerbėjai Klaipėdoje patvirtino jo šlovę

Šeštadienį vakare Klaipėdos arenoje Andrius Mamontovas pasitikrino, ar jo karjeros 30-mečiui parengtas koncertas patiks publikai. Klaipėdiečiai patvirtino – „Foje“ nariai vis dar mylimi.

Naują koncertų sezoną uostamiesčio arena pradėjo anšlagu. Žmonės rinkosi į koncertą, tarytum norėdami grįžti į savo vaikystę bei jaunystę. Viskas, ką jie išgirdo, buvo taip gerai pažįstama ir sava, o todėl taip brangu, kad publika A. Mamontovo ir jo draugų ilgai nepaleido iš scenos.

Nors visos dainos buvo daugybę kartų girdėtos, apšvietimas, režisūra bei scenografija vertė žavėtis kūrėjų išmone ir dar labiau kaitino žiūrovų aistras. Tribūnose susėdęs žiūrovai sunkiai nustygo vietose, o tie, kas norėjo laisvai judėti, išsiliejo arenos parteryje. Čia nebuvo nė vienos kėdės.

Tai buvo pirmasis iš koncertų turo „AM+FOJE=30” pasirodymas, kurio metu scenoje grojo daugelis kartu su A. Mamontovu per visus šiuos metus grojusių muzikantų.

Į sceną kartu su garsiuoju atlikėju žengė dabartinės jo grupės nariai, anksčiau solinėje veikloje lydėję muzikantai ir prieš 16 metų išsiskirsčiusios grupės „Foje“ nariai.

Nuo pirmųjų „Foje“ dienų drauge su A. Mamontovu kuriantis ekscentriškasis Arnoldas Lukošius džiugino tik jam būdinga šokių plastika. Antrojoje koncerto dalyje scenoje jis pasirodė su škotišką kiltą primenančiu sijonu, o ant galvos buvo užsimaukšlinęs šviečiančią, sargį primenančią kepurę. 

Koncertas užtruko beveik pustrečios valandos, tačiau ir muzikantams palikus sceną žiūrovai neskubėjo skirstytis ir vis kvietė legenda tapusį atlikėją grįžti.

Pasak A. Mamontovo, keturi koncertai Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje yra padėka visiems tiems, kurių gyvenimo dalis yra jo bei „Foje“ muzika.

Nuo pat metų pradžios koncertų turo reikalais pats rūpinęsis dainininkas akcentavo, kad pats rūpinosi ir domėjosi kiekviena pasirodymų smulkmena.

„Įdėjau į tai daug energijos. Bet tai labai smagu. Užplūdo pažįstamas jausmas – vis atrodo, kad kažko dar nepadariau, nespėjau, bet paskui suprantu, kad viskas paruošta. Kuo tikrai džiaugiuosi – kad publika įvertino, ką noriu padaryti. Gera jausti, kad ši proga rūpi daugeliui žmonių, aš jiems visiems dėkingas“, – prieš koncertą sakė A. Mamontovas.

Iki koncerto Klaipėdoje likus kelioms valandoms, jis pripažino, kad šis miestas startui pasirinktas neatsitiktinai.

„Ne tik todėl, kad Klaipėda – miestas, kuriame yra daug „Foje“ gerbėjų. Ir solinės karjeros metais pastebėjau, kad nuotaika čia – ypatinga, visada labai lengva groti. Visas turas sudėliotas, kaip simbolinė kelionė per Lietuvą – pradėsime prie jūros, baigsime Vilniuje“, – atskleidė dainininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zyzi

zyzi portretas
Pats sauniausias pasirodymas, nuostabu ir fantastiska... taip ir toliau Andriau!

ŽIAURIAI

ŽIAURIAI portretas
patiko koncertas. Nerealiai. Emocijos tryško per kraštus. Didžiulis AČIŪ "Foje", didžiulis AČIŪ Andriui. Šiurpuliai per nugarą bėgiojo viso koncerto metu. Tikrai nupirkčiau DVD (jei toks atsirastų).

Skerslatvis sugįižo trumpam...

Skerslatvis sugįižo trumpam... portretas
Geras koncertas, didelis ačiū grupei "Foje", Andriui Mamontovui, bet mūsų "Arenos" garso technikai kaip visada "persudijo". Derinkit žodžius ir muziką, kad pigus klubinis trenksmas nepaleistu vėjais svarbaus prasmingų dainų turinio. Esu biški apkurtęs dešine ausim, tikiuos iki trečiadienio klausa atsigaus pilnai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių