Animacijos ir videožaidimų festivalyje – dešimtys filmukų

  • Teksto dydis:

Trečią kartą Klaipėdoje organizuojamas BLON animacijos ir videožaidimų festivalis ruošia išskirtinę šventę šio žanro gerbėjams ir profesionalams. Jau kitą savaitę per keturias dienas uostamiestyje bus galima pamatyti geriausius animacijos vaikams ir suaugusiesiems kūrinius, taip pat lietuvių sukurtus animacinius filmus.

Ne tik vaikams

Festivalio, skirto Šiaurės ir Baltijos šalių regiono kūrybai, metu taip pat bus rengiami susitikimai su žinomais kūrėjais, industrijos profesionalais, tarp kurių – ir kultinio serialo „Piktieji paukščiai” („Angry Birds Toons“) režisierius suomis Kimas Helminenas.

„Šį kartą programoje – daugiau kaip 50 animacijos kūrinių ir vaikams nuo ketverių, ir šeimai, suaugusiesiems. Mums iš tiesų pasisekė, kad pavyko gauti tarptautiniais apdovanojimais įvertintus hitus – „Raudonąjį vėžlį” ir „Mano, Cukinijos, gyvenimas”. Labai norėjosi atvežti ir parodyti įvairių žanrų, skirtingos stilistikos animacinius filmus ne tik vaikams.  Filmai buvo atrenkami atsižvelgiant į aktualias temas. Jie atspindi ekologijos problemas, primena apie socialinę atsakomybę, narplioja tarpusavio santykius, pasakoja apie draugystę, atkreipia dėmesį į moters vaidmenį animacijoje ir kita. Ruošiame įdomius susitikimus ir pokalbius su filmų režisieriais, prodiuseriais. Vyks užsiėmimai su „Annie“ apdovanojimui nominuotu režisieriumi iš Airijos Pádraicu Faganu, nemokamas seminaras – diskusija su psichologe tėvams apie animacijos poveikį ir naudą vaikams. Beje, mažiesiems bus „gyvai“ aktorių įgarsintų filmų”, – intrigavo festivalio vadovė Laura Almantaitė.

Aktualūs ir drąsūs

Festivalį atidarys lietuviškos animacijos programa. Joje – 10 filmų. „Surinkome labai įvairaus stiliaus animacinius lietuvių kūrėjų darbus. Smagu, kad galime pristatyti šiuolaikinę šalies animaciją atskiroje programoje vienu metu. Bus galimybė susitikti ir su autoriais. Tikimės, kad tai įkvėps kurti jaunuosius ar būsimus Lietuvos animatorius, nustebins ir pradžiugins šio žanro gerbėjus”, – teigė BLON vadovė.

Šiais metais suplanuotos trys programos jaunimui ir suaugusiesiems. „Moterų programoje – aktualūs  ir drąsūs animaciniai filmai iš Suomijos, Estijos, Danijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės, sukurti režisierių moterų.  Tai pirmoji moterų animacijai skirta programa Lietuvoje, kurią planuojame tęsti ir ateityje. Dokumentiniai, autoriniai garsiausių animacijos mokyklų darbai nagrinės vienatvės, draugystės, smurto temas ar su humoru papasakos, kaip prikelti savo velionį vyrą”, – apie festivalio įvairovę kalbėjo L.Almantaitė.

Pristatys svečiai

Komedijų vakare numatyta sarkazmo, humoro persmelkta nuotaikinga programa suaugusiesiems.

Garsiausi praeitų metų animaciniai filmai iš didžiausio Šiaurės regiono Fredrikstado animacijos festivalio ir filmai-laimėtojai – „Danderis” ir „Edžio Teiblo dingimas” skirti jaunesnei auditorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių