Atidaroma šiuolaikinio metalo meno paroda

  • Teksto dydis:

Spalio 20 d. 17.30 val., ketvirtadienį, „Klaipėdos galerijoje“, Bažnyčių g. 6., atidaroma projekto „Mazgas – Jūra“ sukurtų objektų paroda.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius įgyvendino projektą, kurio programoje buvo numatyta sukviesti profesionalius menininkus, kurie kurtų, pažintų ir skleistų Klaipėdos miesto jūrinę kultūrą šiuolaikiniais meno principais. Nuo rugsėjo 27 d. iki spalio 4 d. menininkai iš Lietuvos Latvijos, Ukrainos turėjo galimybę susipažinti su jūrine kultūra alsuojančiu Klaipėdos miestu. Susipažino su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos jūrinėmis tradicijomis, mokymosi baze ir ten įkurtu muziejumi. Laivų statymo industrijos, konstrukcijų, metalo apdirbimo mechanizmų, medžiagų kiekio ir svorio įspūdį patyrė lankydamiesi Vakarų Baltijos laivų statykloje.

Visą savaitę generuodami idėjas menininkai plušėjo dirbtuvėse. Projekto pavadinime įkoduotas kūrybinės medžiagos formatas - neatsitiktinai. Viena iš projekto esmių – menininkus provokuoti, paleisti, nevaržyti, bet ir vėl sugrąžinti prie metalo. Priminti apie šią kūrybinę medžiagą. Tačiau suvokdami šiuolaikinio meno principus menininkai provokacijoms pasidavė, jie jas priėmė taip natūraliai, kaip kartais net neįtikėtina. Rezultate įgyvendintos idėjos atskleidžia skirtingas projekte dalyvaujančių menininkų kūrybos strategijas. Turėdami vienokių ar kitokių sąsajų su metališkumu menininkai provokuos žiūrovą. Kviečiame apsilankyti parodoje ir tai patirti.

Projekto parodos dalyviai/menininkai:

Neringa Poškutė (Lietuva),

Albinas Jukumas(Lietuva),

Andrius Janulis (Lietuva),

Aurimas Anusas (Lietuva),

Tautvydas Vidugiris (Lietuva),

Motiejus Stonkus (Lietuva),

Sandra Malaškevičiūtė (Lietuva),

Vasyl Gudyma (Ukraina),

Ieva Saulite (Latvija).

Paroda vyks iki lapkričio 24 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių