Auksiniams scenos kryžiams nominuoti ir klaipėdiečiai

Šių metų Auksiniams scenos kryžiams nominuota itin daug uostamiesčio teatralų, pradedant pagrindinių vaidmenų atlikėjais ir baigiant muzikos spektakliams kūrėjais bei teatro debiutantais.

Kauno nacionalinio dramos teatro scenoje kovo 27 d. bus įteikta 17 Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų – Auksiniai scenos kryžiai – ir vienas Boriso Dauguviečio auskaras.

Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijoms gauti buvo pateikti 93 pasiūlymai apdovanoti spektaklių kūrėjus ir trys pasiūlymai Padėkos premijai.

Tarp pretendentų – Regina Šaltenytė, kuri nominuota už Elzės Aleksandrovos vaidmenį spektaklyje "Elzės žemė" (Klaipėdos dramos teatras).

Buvęs ilgametis Klaipėdos dramos teatro aktorius Vytautas Anužis už Natano vaidmenį spektaklyje "Natanas išmintingasis" (Nacionalinis Kauno dramos teatras ir teatras "Utopia") taip pat pretenduoja į Auksinį scenos kryžių.

Į apdovanojimą pretenduoja ir scenografė Renata Valčik už scenografiją instaliacijų spektakliui "Apie baimes" (Valstybinis jaunimo teatras) bei miuziklui "Čikaga" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Taip pat – šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas už šviesų dizainą miuziklui "Čikaga" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) bei spektakliams "Lokis" ir "Tartiufas" (Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Rita Mačiliūnaitė nominuota už muziką operai "Į švyturį" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras). Choreografai Gintarė Marija Ščavinskaitė ir Niels Claes – už šokio spektaklio "Aside" choreografiją (šokio teatras "Padi Dapi Fish").

Į Auksinį scenos kryžių šie kūrėjai pretenduoja ir geriausių šokėjų kategorijoje, kur jiems teks konkuruoti su Beata Molyte, kuri pastebėta už Karmen vaidmenį šokio spektaklyje "Karmen" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir Nastasjos Filipovnos vaidmenį šokio spektaklyje "Idiotas" (Anželikos Cholinos šokio teatras).

Na, o Debiuto arba Jaunojo menininko kategorijoje tarp nominantų – Oksana Griaznova už šokio spektaklio "Asmens kodas" choreografiją ir atlikimą (šokio teatras "Padi Dapi Fish").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių