Autobusų keleiviams – išskirtinė paroda

Į viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ Klientų aptarnavimo centrą užsukę miestiečiai galės ne tik įsigyti bilietų, išspręsti rūpimus klausimus, bet ir sužinoti įdomybių apie miesto viešojo transporto sistemą.

Jungtinė keturių uostamiesčio kultūros įstaigų – Laikrodžių, Jūrų, Mažosios Lietuvos istorijos muziejų ir P.Domšaičio galerijos – paroda atidaryta ketvirtadienio rytą.

Tai Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės projekto „Mūzė veža“ dalis. „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad miesto autobusuose jau vyko ne vienas renginys – kultūros įstaigos parengė programas ir pristatė savo veiklą.

„Dėl šio projekto žmonėms važiuoti miesto autobusais tapo linksmiau. Renginiai viešajame transporte praskaidrina keleivių kasdienybę. Juk dažnas susiduria su rutina – išeini iš namų pėsčiomis, sėdi į autobusą, eini į darbą, o pasibaigus dienai – vėl tas pats. Netikėtos kultūros įstaigų programos autobusuose pralinksmina žmones“, – kalbėjo vadovas.

G.Neniškis pabrėžė, kad Klientų aptarnavimo centras taip pat yra viešojo transporto dalis. Žmonės čia ateina įsigyti bilietų, gauti papildomos informacijos.

„Norėjome praskaidrinti ir čia užsukančių žmonių kasdienybę, kad laukiant neprailgtų laikas. Sugalvojome surengti parodą. Paprašėme, kad kiekvienas muziejus rastų sąsajų su miesto viešuoju transportu ar jo sistema. Jiems tai pavyko padaryti, atrasti įdomios informacijos, negirdėtų faktų. Paroda tikrai įdomi“, – tikino vadovas.

Laikrodžių muziejus prisiminė XVII–XVIII a. ir keliones karietomis. P.Domšaičio galerija atkreipė dėmesį į tiltus.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus atsigręžė į praeitį, kai Klaipėdoje buvo apsispręsta tiesti tramvajaus liniją, bei atskleidė, kodėl šie planai nebuvo įgyvendinti.

Lietuvos jūrų muziejus didžiausią dėmesį skyrė vandens keliams.

„Kviečiame visus apsilankyti, pasižiūrėti, ką parengė muziejai, sužinoti tikrai įdomių ir negirdėtų faktų apie miestą, transporto sistemą, muziejus“, – ragino G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrone

Audrone portretas
Jei kas nors valytų tuos autobusus būtų puiku.

nuomone

nuomone portretas
Saunuoliai KKT! Dabar tikrai malonu vaziuoti su autobusais

Bandis

Bandis portretas
Eikit jus su savo autobusais, atsibodote jau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių