S. Povilaičio autografą išraižys iki metų pabaigos

Maestro Stasio Povilaičio atminimą Palangoje tikimasi spėti įamžinti dar šiemet. Šiuo metu su konkurso laimėtojais vyksta derybos dėl projektavimo kainos. Specialistų teigimu, parengus projektą, darbai ilgai užtrukti neturėtų.

Dar balandį buvo nuspręsta, kad S.Povilaitis bus pagerbtas, išraižant maestro autografą ant Palangos koncertų salės fasado.

Autorių Romo Klimavičiaus ir Gerdos Antanaitytės pasiūlytą idėją speciali komisija išrinko iš dviejų dešimčių konkursui pateiktų sumanymų.

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Litvinienės teigimu, šiuo metu su konkurso laimėtojais vyksta derybos dėl galutinės projektavimo kainos.

Kol kas nežinoma, kiek tai atsieis, tačiau pasiūlymo autoriai konkurso metu buvo nurodę, kad preliminariai projektavimas ir darbai galėtų kainuoti apie 24 tūkst.eurų.

Anot K.Litvinienės, Palangos savivaldybė dar metų pradžioje maestro atminimo įamžinimui numatė 40 tūkst. eurų. Ši suma kol kas nekito ir nebuvo panaudota kam nors kitam.

"Mes lėšas suplanavome pagal tai, kokios buvo paminklų kainos, jeigu būtų išrinkta skulptūra. Sumos svyravo nuo 35 iki 385 tūkst. eurų", – paaiškino pašnekovė.

Kiek tiksliai atsieis įamžinti dainininko atminimą, paaiškės parengus projektą.

Anot pašnekovės, jau įvyko susitikimas su Palangos koncertų salės statytojų atstovais, aptarta, kaip būtų galima įgyvendinti sumanymą.

Teigiama, kad realizuoti idėją neturėtų būti itin sudėtinga ar brangu.

Anot K.Litvinienės, atminimo įamžinimo projektas turėtų būti parengtas per rugpjūtį arba iki rugsėjo vidurio. Užrašui ant kurorto koncertų salės sienos atsirasti prireiks dar maždaug mėnesio.

"Iki metų pabaigos tikrai turėtume spėti susitvarkyti", – teigė K.Litvinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių