„Balsiukų“ muzikinė dovana estams

Pavasario atostogų  laukimo džiaugsmą Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos styginių instrumentų orkestro mokiniams padvigubino žinia, jog kolektyvas vyksta į Estiją. Tai antroji orkestro koncertinė išvyka pas bičiulius – mokyklą partnerę Saue gimnaziją. Keistis meno kolektyvais, mokytojų ir mokinių delegacijomis – jau beveik aštuonerius metus trunkanti tradicija.  Paskutinį kartą estai svečiavosi pas mus Vasario 16-osios proga, o dalintis gerąja patirtimi praėjusį rudenį į Estiją vyko menų gimnazijos mokinių parlamentas.

Kaip ir visada, nuvykę buvome nuoširdžiai sutikti Saue gimnazijos direktoriaus Jaan Palumets.  Jis supažindino su gimnaziją, kuri yra labai inovatyvi, moderni ir kartu puoselėjanti meninio ugdymo tradicijas. Apsilankėme ir Saue muzikos mokykloje bei Jaunimo laisvalaikio centre.

Kitą dieną orkestras koncertavo gimnazijos mokiniams ir mokytojams, o antrasis koncertas vyko Taline Toomkirikus bažnyčioje. Prieš abu pasirodymus sveikinimo žodžius tarę Saue gimnazijos direktorius, o Taline evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas pasidžiaugė, kad tai puiki pavasarinė dovana. Programoje skambėjo pasaulinės klasikos kūriniai, o pabaigoje orkestras visus sužavėjo, atlikęs J.Naujalio kūrinį ,,Svajonė”. Koncerto metu tvyrojo ypatinga atmosfera. Šiltų aplodismentų susilaukė orkestro dalyvės Elvyra Kvecytė, Aušrinė Rukšėnaitė ir Viktė Rimšaitė, grojusios solo su orkestru. Klausytojai buvo apimti nepaprastų emocijų ir nuostabos jausmo, kad taip profesionaliai groja mokiniai.

Ne vienas jų po koncerto išsakė daug gražių padėkos žodžių.  Iš tiesų kolektyvas jų nusipelnė. Tai bendras mokinių ir orkestro vadovų Tomo Ambrozaičio ir Aido Strimaičio, kurie yra suradę tinkamą raktą į jaunuosius atlikėjus, pasiekimas ir puiki profesinė motyvacija jaunajam menininkui. Džiaugiamės ir didžiuojamės orkestro sėkmingu pasirodymu ir lauksime svečių iš Estijos mūsų gimnazijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių