Bibliotekoje – Š. Leonavičiaus piešinių paroda

  • Teksto dydis:

Trečiadienį 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos III aukšto hole vyks grafiko Šarūno Leonavičiaus piešinių parodos “Vėjas rėjose” atidarymas.

Parodoje - apžvalginis filmas "Burlaivių epocha", režisierius Justinas Lingys.

Jūros šventės proga eksponuojami žymaus grafiko, knygų iliustratoriaus Šarūno Leonavičiaus kūriniai, sukurti Lietuvos jūrų muziejaus išleistai knygai „Vėjas rėjose.
Burlaivių epochos atspindžiai Lietuvoje“ (2009).

Tai devyni mišrios technikos paveikslai, kuriose atgyja jūrų platybes raižę burlaiviai. Kartu pateikiami ir kiti dailininko kūriniai. Įspūdingiausias jų – simbolinis piešinys „Laivas plaukia“.

Šarūnas Leonavičius it Renesanso laikų menininkas geba jungti lakšte ir tikslumą, istoriškumą ir tuo pat metu sukurti magnetizuojantį meninės įtaigos lauką. Pats būdamas buriuotoju, jūrą ir laivą Šarūnas visada suvokia ne tik kaip daiktą ir stichiją.

Jo kūryboje laivas – tai gyvenimo statinys, savotiška Nojaus arka, kurią stato kiekvienas mūsų. Ją siūbuoja gyvenimo jūra, kurioje – ne tik audros, bet ir – beribės šviesos persmelktos erdvės, nenuspėjamos ir spalvingos, lyg slapčiausios mūsų svajonės, jūrų gelmės su stebuklinėm žuvim, gyviais ir kriauklėmis, ošiančiomis amžinybės giesmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių