A. Cholina: noriu paliesti kiekvieno širdį

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę Anželikos Cholinos kūrybos gerbėjai turėjo galimybę išvysti naujojo choreografės darbo – miuziko „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda” premjerą „Švyturio“ arenoje. Pilnutėlėje salėje po spektaklio griaudėjo didžiuliai plojimai ir aidėjo „Bravo!”, žiūrovai stovėdami išlydėjo miuziklo kūrėjus ir artistus. Netrukus, gruodžio 30-ąją, Klaipėdą darsyk aplankys kitas A.Cholinos spektaklis – „Ana Karenina”.

Tai spektaklis tiems, kurie švenčių proga nori savo artimiesiems padovanoti išskirtinę, šiltų ir tikrų išgyvenimų puokštę, grožio kupiną vakarą.

Choreografės A.Cholinos šokio spektaklis „Ana Karenina”, pelnęs Auksinį scenos kryžių, neabejotinai – vienas ryškiausių reginių, kurį galima bus pamatyti Klaipėdos žvejų rūmuose.

„Mūsų šokio teatrui tai – 15-asis sezonas. Nuo pat teatro įkūrimo pradžios jaučiu šventą pareigą pristatyti spektaklius ne tik sostinėje ar užsienyje, bet ir visiems be išimties Lietuvos gyventojams nuo Biržų iki Druskininkų. Man brangus kiekvienas žmogus, ir savo kūryba noriu paliesti kiekvieno širdį”, – teigė A.Cholina, trupei rengiantis gastrolėms Klaipėdoje.

Pagal Levo Tolstojaus romaną A.Cholinos sukurta šokio istorija pasakoja apie Anos Kareninos meilę, aukštuomenės dviveidiškumą, artimųjų nusisukimą bei žmonių gebėjimą teisti ir smerkti. Gyvenimas pagal taisykles priešinamas tikram gyvenimui, gyvam žmogui. Bet tai tik viena iš choreografei svarbių temų. Čia netrūksta ne tik širdį draskančių duetų, jausmus žadinančių momentų, bet ir humoro. Profesionalių balerinų ir dramos aktorių susitikimas šiame spektaklyje daro jį gyvą, tikrą ir nuoširdų. Net neskaitę L.Tolstojaus romano pasakoja puikiai supratę istorijos vingius ir choreografės perteiktas mintis.

Anos Kareninos vaidmenį atlieka jau keletą apdovanojimų už jį pelniusi klaipėdietė balerina Beata Molytė. „Tai vienas brandžiausių ir brangiausių man vaidmenų, kurį kiekvieną kartą scenoje vis išgyvenu iš naujo. Mano Ana – santūri ir aristokratiška, aistringa ir spalvingai emocinga, mylinti ir mylima, gili vidumi, visuomenės atstumta ir nesuprasta”, – pasakojo šokėja.

Iš žiūrovų spektaklis susilaukia daug nuoširdžių atsiliepimų: „Pati tikriausia Ana! Kaskart, žiūrėdama šį spektaklį, žaviuosi jūsų Ana, B.Molyte. Nedaug yra spektaklių ir filmų, kuriuos norisi žiūrėti vėl ir vėl, o šis man yra vienas iš jų. Be galo dėkinga už emociją ir tobulą reginį.“

„Taip, tai yra teatras. Tikras, gyvas, tobulas savo genealumu ir kartu paprastas savo tobulumu. Apie šį teatrą nereikia nieko prisigalvoti, tu matai ir supranti jį visą iš karto. Viskas apgalvota, tikslu, švaru, gražu. Ir tame – pasiutusi, visiškai beprotiška, įtraukianti ir užburianti nuo pirmos minutės aktorių energetika.“ „Estetiškas, daugiasluoksnis, emocionalus spektaklis, nuo scenos alsuojantis tikru, nesuvaidintu gyvenimu – taip, tai „Ana Karenina“. Kūrinys, kuris yra vienas sudėtingiausių judesio požiūriu. Kūrinys, kuris įspūdį įrėžia smarkiai ir ilgam. Rekomenduoju pamatyti šį spektaklį”...

Jame šoka 16 artistų net iš keturių Lietuvos teatrų – skirtingos patirtys sukūrė ypatingą gyvybės ir tikrumo atmosferą; artistai dėvi išskirtinius ir pasakojimo laikmetį atspindinčius Juozo Statkevičiaus kostiumus, scenovaizdį kūrė Marijus Jacovskis.

A.Cholinos „Ana Karenina“ – gruodžio 30 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmuose. Bilietai – po 42–72 Lt. Bilietus platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
jei ir toliau savo spektaklius arenose rodysi - nepaliesi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių