D. Ibelhauptaitės režisuota opera „Pajacai“ surinko sausakimšą salę

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį rugpjūčio 3d. Palangos koncertų salėje būriavosi puošni minia, žmonės rinkosi į D. Ibelhauptaitės režisuotos R. Leoncavallo operos „Pajacai“ premjerą. Iš naujo atgimęs spektaklis pateisino kūrybinės komandos lūkesčius – bilietai į abi premjeros dienas (rugpjūčio 3 ir 4 d.) buvo tiesiog šluojami.

Spalvingas, ryškus, dramatiškas ir kvapą gniaužiantis spektaklis sulaukė gausių ovacijų. Bet operos kūrėjai to ir tikėjosi, „ši opera užkabina nuo pirmų sekundžių ir nepaleidžia iki paskutinio akordo, nėra kada atsikvėpti“, repeticijų metu pasakojo spektaklio režisierius statytojas Gediminas Šeduikis.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas, iš Čilės kilęs solistas Giancarlo Monsalve taip pat buvo tikras, kad publika neatsispirs „Pajacams“. Galimybę atlikti Kanijo vaidmenį jis vadino fantastiška galimybe ir išsipildžiusia svajone, „Šis vaidmuo yra fantastiškas, sakyčiau, ikoniškas. Ruošdamasis jam turėjau labai giliai įeiti į personažo širdį, jo vidinį pasaulį. Kanijo širdis sudaužyta gyvenimo ir meilės, bet nepaisant to jis turi juokinti kitus“. G. Monsalve nuomone, neįmanoma nepamilti šios operos.

Užburianti muzika ir intensyvus, kvapą gniaužiantis veiksmas – D. Ibelhauptaitė kalbėjo, kad režisuodama operą „Pajacai“ ji buvo ištikima savo principams – kurti tokį spektaklį, kuris sužavėtų net ir tuos, kam operos žanras nepatinka. „Teatre man patinka daryti neįmanomus dalykus“, sakė žymi režisierė.

Pagrindinių „Pajacų“ herojų vardais Palangoje puošėsi žinomos operos solistai – G. Monsalve ir iš Rusijos kilusi Evgenia Dushina. Įspūdingai pasirodė Mindaugas Rojus, kiti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai. Prie jų prisijungė „Lietuvos talentų“ nugalėtojas Kasparas Bujanauskas, cirko artistai ir gyvūnai.

Išskirtinius, personažų asmenybes atspindinčius ir papildančius kostiumus kūrė dizaineris Juozas Statkevičius, scenografiją britas Dickas Birdas. Operą dirigavo dirigentas Martynas Staškus. Opera „Pajacai“ yra vienas svarbiausių rugpjūčio 1-19 d. vykstančio festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ akcentų.

Į premjerą susirinko  gausus būrys žmonių, jų tarpe buvo galima sutikti ne vieną žymų kultūros, verslo ar politikos pasaulio atstovą ne tik iš pajūrio regiono, bet ir visos Lietuvos.  Stebėti dramatiško spektaklio veiksmo ir pasiklausyti įspūdingos jo muzikos atvyko šios operos kostiumus kūręs dizaineris Juozas Statkevičius, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas su žmona operos soliste Agne Sabulyte, aktorė Eglė Jackaitė, dainininkai Vilius ir Violeta Tarasovai, operos solistas Eduardas Kaniava su žmona aktore Barbora Kaniaviene, operos solistė Viktorija Miškūnaitė, aktorės Regina Šaltenytė ir Virginija Kochanskytė, kt.

Ruggero Leoncavallo opera „Pajacai“ pasakoja apie klajojančią komediantų trupę, kurios gyvenimas tragiškai susipina su scenos realybe. Trupė vaidina pjesę apie Kolombinos neištikimybę jos vyrui Pajacui. Pastarojo vaidmens atlikėjas, trupės šeimininkas Kanijus, iš tikrųjų sužino, kad Kolombiną vaidinanti jo žmona Neda rengiasi pabėgti su Silvijumi. Apakintas pavydo Kanijus nužudo įsimylėjėlius scenoje, per spektaklį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Norėčiau informacijos, kaip mokesčiu mokėtojas. Kiek išdalinama pakvietimų ( nes šita prie sienos publika bilietu neperka)))kiek parduota bileitų kiek kainavo seno spektaklio pardavimas muzikiniui teatrui, chononrarai ir t.t Ypač domina penktadienis kai jus masiškai dalinot pakvietimus, kad tik imtu kas!

žurnaliste, pasimokykite lietuvių kalbos

žurnaliste, pasimokykite lietuvių kalbos portretas
Surinkti galima žmones, klausytojus, publiką, bet ne salę.

teatro fanas

teatro fanas portretas
Įdomu kodėl negalima buvo įsigyti bilietų muzikinio teatro kasoje? Ar kasa skirta tik pranešti kur eiti į miestą ir ieškoti kur įsigyti bilietą į "Pajacus" ? Tikra "Pajacų' herojai atsirado muzikiniame teatre. O gal teatro vadovas nežino apie tai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių