Debiutinės „Mūzos“ – Klaipėdos dramos teatro aktorėms

Savo pirmąjį sezoną rekonstruotose patalpose Klaipėdos dramos teatro kūrėjai užbaigė ypatingu įvykiu. Teatro mecenatės – jūrų krovinių kompanijos „Bega“ iniciatyva „Mūzomis“ ir solidžiomis piniginėmis premijomis pagerbtos labiausiai nusipelniusios aktorės Regina Šaltenytė ir Renata Idzelytė.

Teatre – nauja tradicija

Sugrįžimas į senuosius namus įnešė naujų vėjų teatralų gyvenime. Nuo šiol už ryškiausius praėjusio sezono darbus kasmet dviems Klaipėdos dramos teatro aktoriams ar režisieriams atiteks „Mūzos“ apdovanojimai. Teatralus nominuos teatro sudaryta komisija.

Penktadienį pirmosios „Mūzos“ už nuopelnus profesionaliam scenos menui ir atsidavimą profesijai įteiktos savo charizma ir talentu spinduliuojančioms Klaipėdos dramos teatro aktorėms R.Šaltenytei ir R.Idzelytei.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyko didžiojoje Klaipėdos dramos teatro salėje. Ją stebėjo gausus būrys klaipėdiečių – ne tik menininkai, bet ir verslo atstovai. Renginio vedėjas aktorius Rimantas Pelakauskas pradėdamas renginį pabrėžė, kad šie apdovanojimai – ypač reikšmingi teatro bendruomenei, nes tokiu būdu atiduodama duoklė kūrėjams ir jų darbui.

Itin džiugina tai, kad šios idėjos sumanytojas, dosnus teatro mecenatas, kompanijos „Bega“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis savo planų neatsisakė ir davė startą šiai gražiai tradicijai.

Anot paties A.Kuzmarskio, uostamiesčio teatralai yra verti turėti savo apdovanojimus.

Su Klaipėdos dramos teatro direktoriumi Tomo Juočiu pernai parašais patvirtinta mecenavimo sutartimi kompanija įsipareigojo per trejus metus teatrui suteikti 30 tūkst. eurų paramą.

Aktorėms – solidi suma

Į sceną žengusios aktorės atsiėmė specialiai šiai progai skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtus autorinius mažosios plastikos darbus „Mūza“. Juose vaizduojama ranka, laikanti kaukę.

To paties menininko sukurtos bronzinės skulptūros „Mūzos“ nuo 1990-ųjų puošia Klaipėdos dramos teatro fojė ir jau yra tapusios teatro simboliais.

Komisijos verčiausiomis išrinktoms aktorėms įteiktos ir finansinės dovanos – po tūkstantį eurų.

Anot Klaipėdos dramos teatro vadovo ir komisijos, sprendusios kas taps „Mūzų“ šeimininkais, pirmininko T.Juočio, remti meną ir kultūra nėra dėkinga, tačiau šią idėją pasiūlė pats kompanijos „Bega“ generalinis direktorius A.Kuzmarskis.

Vadovas teigė besidžiaugiantis pozityviomis permainomis – tai, jog „Karalienę Luizę“ pamatė rekordinis skaičius žiūrovų bei kompanijos „Bega“ noru prisidėti prie teatro puoselėjimo.

„Grįžome su geru palikimu, įdirbiu ir naujais rėmėjais, kurie patys mus susirado ir pasiūlė daug gražių iniciatyvų. Tai labai džiugina. Jei nebūtų meno ir verslo simbiozės, negalėtume nuveikti tiek daug reikšmingų darbų“, – įsitikinęs vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių