Delfinariume – šventinės nuotaikos

  • Teksto dydis:

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume – jau šventinės nuotaikos. Keletą dienų čia repetuoja Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, rengdami bendrą su delfinais kalėdinį pasirodymą „Neriam į Kalėdas“, kuris bus rodomas delfinariume jau nuo rytojaus –  gruodžio 19, 20, 21, 25, 26 27, 28 dienomis.

Jūrų muziejaus akvariumas yra rekonstruojamas, todėl lankytojai negali pamatyti tikrų pingvinų. Tačiau muziejininkams talkinantys jaunieji aktoriai patys nusprendę įsikūnyti į šiuos nuostabius jūrinius paukščius.

„Juk Kalėdos – stebuklų metas“, – juokauja jie, rengdamiesi frakus.

Šie personažai pasitiks mažuosius delfinariumo lankytojus jau prieš vaidinimą fojė ir kurs čia mini pasirodymus, įtraukdami visus susirinkusius. Aktoriai šoks ir dainuos, konkuruodami su pagrindiniais artistais – delfinais. Kalėdiniame spektaklyje karaliauja laukimo dvasia – juk mažieji ir šiais, virtualių stebuklų laikais, tiki ir laukia tikru Kalėdų senelių su tikrom dovanom.

Vieną dovaną tikrai gaus visi, kurie apsilankys šiame spektaklyje. Tai – galimybė pasigrožėti delfinų gebėjimais. Dabar delfinariume gyvena devyni delfinai, jauniausiajam jų dar nėra vienerių metai. Dar šeši delfinai yra likę Graikijos Atikos zoologijos sodo delfinariume, į kurį  buvo perkelti prasidėjus delfinariumo rekonstrukcijai. Prieš metus, atnaujinus delfinariumo salę ir baseiną, buvo pradėti rodyti delfinų pasirodymai. Kitąmet planuojama užbaigti viso delfinariumo rekonstrukciją. Po rekonstrukcijos jis prasiplės delfinų terapijos centru ir lagūna po atviru dangumi, kurioje šiltuoju metu laiku bus demonstruojami pasirodymai, vedami edukaciniai užsiėmimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuvokiu

nesuvokiu portretas
Klaipėda turi Muziejų ir Delfinariumą, į kurį plūsta lankytojai iš viso pasaulio. Mane ir ne vieną mano pažįstamų stebina tai, kad Muziejus nerodo deramos pagarbos nuostabiems treneriams. Šie unikalūs s Žmonės , baigę mokslus, su ypatingu talentu ir atsidavimu ne tik dirbantys su delfinais, bet ir su kitais gyvūnais, neša "auksinius kiaušinius muziejui, garsina jį, bet jų asmenybės, pomėgiai, nuotraukos, jų kruopštus ir sunkus - viskas tarsi užslaptina. Nėra šių ŽMONIŲ jūrų muziejaus internetinėje svetainėje, galerijoje. Linksniuojama visa administracija, edukatoriai, naujos ekspozicijos muziejaus misija, muziejaus veteranai, bet tik ... ne šie talentingi treneriai, vasarą dirbę po 4 pasirodymus per dieną. Kas paaiškintų kodėl jie taip NEGERBIAMI? KODĖL?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių