Dizainerės profesija – svajonių pildymas

Gyvenu labai paprastą, o kartu ir nepaprastą gyvenimą", – šypsodamasi sakė klaipėdietė dizainerė Loreta Švažaitė Sadeckienė. 2013-ieji moters gyvenime buvo ypatingi – juos ji vadina krikštynų laikotarpiu. Tačiau švenčių ir pokylių dizainere tituluojama L.Švažaitė Sadeckienė pripažino, kad bene labiausiai jos širdį dabar šildo Kalėdų Senelio pagalbininkų – Senelio Blyno, Senelio Obuolio, Senelio Meduolio ir Senelio Šokolado kostiumų sukūrimas.

Įkvėpė pasakos

– Spalvingi ir šventine dvasia alsuojantys personažai jau beveik mėnesį Teatro aikštėje džiugina miestiečių akis. Ar sudėtinga buvo sukurti šiųmetinius kalėdinius miesto simbolius?

– Atlikdama šį darbą jutau begalinį džiaugsmą – kol modeliavau ir siuvau kostiumus, visiems sakydavau, kad gyvenu pasakų namelyje ir manęs negalima trukdyti. Gal kam nors šis darbas pasirodys smulkmena, tačiau man jis tapo nemenku iššūkiu. Aprangą siuvau su didžiule meile, savo rankomis, nepamiršdama pasikonsultuoti su šeima. Sau dar kartą įrodžiau, jog galiu pasiekti užsibrėžtų tikslų. Man šis projektas – be galo brangus, šviesus ir artimas širdžiai.

– Kas jus įkvėpė sukurti išskirtinius kostiumus?

– Gal vaikystėje skaičiau daug pasakų? Apskritai ankstesnėmis dienomis nemažai laiko esu paskyrusi stebuklingam knygų pasauliui. Norėjau, kad šventiniai personažai būtų be galo jaukūs, ryškūs lyg animacinių filmų herojai, o prieškalėdinis laikotarpis Klaipėdoje išsiskirtų spalvomis ir gera nuotaika. Gavus pasiūlymą sukurti kostiumus, užplūdo jausmas, kad nuo pat pradžių žinojau, ką darysiu. Žinoma, daug kas priklausė nuo režisieriaus, tačiau pamačius Klaipėdos muzikinio teatro aktorius, įkūnysiančius personažus, viskas tapo aišku. Pasiūliau savo eskizus. Ketvertukas po pamatavimo kito susitikimo metu jau gavo pabaigtus drabužius. Teko paplušėti ir su medžiagomis. Aksomą kostiumams pirkome užsienyje, nes tokių audinių spalvų uostamiestyje tiesiog nėra.

– Kaip seneliais tapę aktoriai – Raimondas Stonys, Viačeslavas Tarasovas, Kęstutis Nevulis bei Stasys Rezgevičius – reagavo į ryškiaspalvę aprangą?

– Daugybę metų scenoje praleidę ir milžinišką patirtį turintys aktoriai sakė, kad tokių kostiumų dar nėra matę, o išsiskirti su jais menininkams buvo be galo sunku. Tai – keista, bet kartu ir labai malonu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostabu

nuostabu portretas
Loreta pati yra pasakų fėja... Nuostabūs šie herojų rūbai, dar nuostabesnė yra pati Loreta. Džiaugiuosi kasmet gaudama jos kurtą rūbą... Bučkis ir kalėdinis patiekalas Jūsų šeimai...Būkite visis sveiki.

Alina Velykienė

Alina Velykienė portretas
Loreta, Jūsų kuriamas grožis keičia pasaulį, sėkmės Jums!

:)

:) portretas
Nuostabi menininkė, drabužių kūrėja ;)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių