„Drakonų“ valčių varžybas laimėjo dragūnų bataliono ekipažas

Jūros šventės tradicine dalimi tapusių „drakonų“ valčių varžybų nugalėtojais tapo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono ekipažas.

Pernai Danės upėje vykusiose „drakonų“ klasės kanojų irklavimo varžybose varžėsi 32 komandos, kurias sudarė po 10 žmonių.

„Drakonų“ laivais ir kita reikalinga įranga pasirūpina Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o varžybų dalyviams lieka tik sutelkti jėgas ir nestokoti geros nuotaikos, sugalvoti komandos šūkį, trumpą prisistatymą ir greičiausiai įveikti trasą.

Lenktynės šiais metais, kaip ir įprastai, vyko Danės upėje nuo Jono kalnelio kanalo iki Klaipėdos miesto rotušės. Trasos ilgis – 600 m. Dalyviai nėra skirstomi nei pagal amžių, nei pagal lytį, varžybose leidžiama dalyvauti tik pilnamečiams. Be to, dalyviai privalo mokėti plaukti, turi būti susipažinę su saugaus elgesio ant vandens taisyklėmis. „Drakonų“ valčių varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai. Organizatoriai, sužinoję, kad komandoje yra daugiau nei 2 komandos nariai profesionalūs irkluotojai, palieka sau teisę diskvalifikuoti komandą.

Varžybos yra organizuojamos penktus metus iš eilės. 2011 metais „Drakonų“ taurę laimėjo „Begos“ komanda, o 2012-aisiais – klubas „Gigas“, 2013 m. – „Žvelsiniai“, 2014 m. – „Jūrų velniai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių