Džiazo festivalio scenoje – net trys orkestrai

  • Teksto dydis:

Visą eilę garsiausių pasaulio džiazo žvaigždžių klaipėdiečiams ir miesto svečiams birželio pirmąjį savaitgalį dovanosiantis 21-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pakvies ir į tikrą „džiazo orkestrų regatą“. Tiesa, ši regata, kurioje dalyvaus muzikantai iš Norvegijos, Kazachstano ir Lietuvos, vyks ne vandenyje, kaip įprasta, o festivalio scenoje.

„Džiazo orkestras – tai džiazo muzikos olimpas. O šiųmečio festivalio scenoje jų bus net trys. Tad jų pasirodymas – lyg savotiška „džiazo orkestrų regata“, publiką įsūpuosianti ant galingų džiazo muzikos bangų“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Startą šiai muzikinei regatai duos džiazo orkestras ir Norvegijos „Løen“. Tai jau pripažinimą Norvegijoje pelnęs orkestras, aktyviai dalyvaujantis bendruose projektuose ir pasirodymuose su žymiausiomis šios šalies džiazo žvaigždėmis. Beje, šio orkestro gretose esama ir lietuvio – profesionalaus trimitininko bei buvusio grupės „Old City Band“ nario Irmanto  Norkaus.

Muzikinės regatos estafetę iš „Løen“ perims aistringieji kazachai – „Big Band Astana“. Tai vienintelis Kazachstane populiariosios šokių muzikos orkestras. Be kita ko, puikiai grojantis džiazą. Jame muzikuoja profesionalūs muzikantai, šalies ir tarptautinių konkursų laureatai. Orkestro repertuaras platus – nuo 30-ųjų džiazo, sovietmečio retro ir 80-ųjų disko muzikos iki XXI a. hitų – visų kartų atstovams pagal skonį. „Big Band Astana“ šūkis: „Muzika yra geriausia, ką mes galime jums padovanoti!“

O prie „džiazo orkestrų regatos“ finišo linijos stos nors dar tik prieš mažiau nei dvejus metus susibūręs, bet daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų jau gerai žinomas Klaipėdos džiazo orkestras, tikras Vakarų Lietuvos džiazo ambasadorius.

I.Grubliauskienės įsitikinimu, Klaipėdos džiazo orkestras vienija vienus geriausių, išraiškingiausių ir aktyviausių regiono džiazo muzikantų bei atstovauja krašto džiazo muzikos kultūrai visoje Lietuvoje.

„Klaipėda neįsivaizduojama be džiazo muzikos jau ne vieną dešimtmetį, o džiazas jau tapo simbolišku kamienu uostamiesčio kultūroje. Kaip atrodytų medžio kamienas be lapų šnarėjimo ar žaibas be griaustinio dundėjimo? Tad ir Klaipėdos džiazo orkestro misija aiški – kad lapai sušnarėtų ir griaustinis sudundėtų, o Klaipėdos muzikinė kultūra įgautų dar ryškesnį džiazo atspalvį”, – vaizdingai kalbėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. Šių metų festivalio programoje – „The Original Blues Brothers Band”, Saskia Laroo, F.McCombas, Sh.Williams ir dar daug kitų pasaulinio lygio džiazo žvaigždžių.

XXI Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks birželio 5–7 d. Kruizinių laivų terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių