Džiazo festivalyje – laisvojo miesto muzikantai „Pokaz Trio“

  • Teksto dydis:

Tradiciškai birželio pradžioje į nenuilstamą džiazo muzikos siautulį pakviesiantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato dar vienus šių metų svečius – savitą muzikantų grupę „Pokaz Trio“ iš laisvojo miesto Odesos.

„Ukrainos perlas Odesa – tai laisvasis miestas. Kodėl laisvasis? Nes Odesa yra gerokai kitokia nei kiti miestai. Ir ne šiaip sau kitokia, o stipriai kitokia. Tad ir ten skambantis džiazas – stipriai kitoks – įkvėptas laisvės. Matyt, dėl šios priežasties gana sudėtinga tiksliai apibūdinti ir Odesoje užgimusios grupės „Pokaz Trio“ grojamos muzikos stilių, kurį jie patys vadina „futuristiniu džiazu“, įtraukiančiu ir žadinančiu publikos bei pačių muzikantų vaizduotę“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

2016-aisiais susibūrusi grupė „Pokaz Trio“ suvienijo Ukrainoje gerai žinomus muzikantus – kompozitorių ir pianistą Andrejų Pokazą, bosistą Vitalijų Fesenką ir būgnininką Jakovą Taruntsovą. Nors kiekvienas iš šių muzikantų turi savitą grojimo stilių ir savitus muzikinius poreikius, kartu jie – puikios harmonijos ir tobulo susiklausymo ansamblis.

Šiandien „Pokaz Trio“ jau net tik koncertuoja žymiausiuose Ukrainos džiazo festivaliuose, bet ir rengia itin sėkmingus, tūkstančius žiūrovų pritraukiančius savo koncertus garsiausiose Kijevo, Odesos ir kitų Ukrainos miestų salėse. 2018-ųjų pradžioje muzikantų trio iš Odesos pristatė ir puikių muzikos kritikų bei gerbėjų atsiliepimų sulaukusį debiutinį albumą „Kintsugi“.

Su juo ir „Pokaz Trio“ bus galima gyvai susipažinti tarptautiniame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje. Tai išskirtinis, daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją turintis, vis dar nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstančiame džiazo ritme.

24-asis festivalis jau tradiciškai pakvies ne tik į ryškiausių pasaulio ir Lietuvos džiazo muzikos žvaigždžių koncertus uostamiesčio širdyje, bet ir į nemokamas meistriškumo pamokas, seminarus bei kitus džiazuojančius renginius.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – birželio 7–9 dienomis Kruizinių laivų terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių