Džiazo gitaros legenda S. Hendersonas koncertuos Palangoje

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) muzikos gerbėjų širdis virpins pirmą kartą į Lietuvą koncertuoti atvykęs legendinis amerikiečių gitaristas virtuozas Scottas Hendersonas su grupe „Scott Henderson Trio“.

S.Hendersono kaip muzikanto talentas išryškėjo ankstyvoje vaikystėje, jam vos paėmus į rankas gitarą. Jo grojimo techniką ir manierą formavo keli muzikos stiliai, kol galiausiai muzikanto širdį pavergė džiazas ir bliuzas. Išskirtiniai šio gitaristo gabumai sulaukė pirmųjų liaupsių dar jam grojant su „Chick Corea Elektric Band“. 1984-aisiais S.Hendersonas su boso gitaristu Gary Willisu subūrė projektą „Tribal Tech“, kuris buvo pripažintas vienu žymiausių devintojo dešimtmečio jazz fusion kolektyvų. Su juo per 30 metų išleista 10 studijinių albumų, o įrašų ir koncertų metu S.Hendersonas išvystė savo originalų ir modernų gitaristo braižą. Tuo metu jis leido ir solinius albumus, iš kurių debiutinis – 1994-aisiais pasirodęs „Dog Party“ – tais metais laimėjo „Guitar Player“ žurnalo įsteigtą geriausio bliuzo albumo prizą.

„Geriausias džiazo gitaristas“ („Guitar Player Magazine“), „#1 džiazo gitaristas“ („Guitar World Magazine“) – ne kiekvienas muzikantas nusipelno tokių titulų solidžiuose profesiniuose leidiniuose.

S.Hendersonas taip pat yra „Guitar Institute of Technology“ Holivude dėstytojas, išleidęs dvi vaizdines gitaros technikos mokomąsias studijas. Jo knygos, iš kurių naujausia – „Jazz Guitar Chord System“, įvertintos kaip moderniausias būdas tobulintis studijuojantiems džiazą.

„Scott Henderson Trio“ – tai naujausia gitaros virtuozo S.Hendersono grupė, kurioje kartu groja boso gitaristas Romainas Labaye ir būgnininkas Archibaldas Ligonniere. Šis trio koncertinėse gastrolėse Europoje pristato naujausią savo albumą „Vibe Station“, kuriame ypač akivaizdus išskirtinis gitaristo S.Hendersono braižas. Jame dera tokių iškilių muzikantų, kaip Jimi’s Hendrixas, Stevie’as Ray Vaughanas ar Herbie’s Hancockas, iš kurių S.Hendersonas sėmėsi patirties, instrumentų skambesio harmonija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tevas

Tevas portretas
Geras gitaristas. Gaila negaliu nueit. Saunuoliai kas atvezet
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių