„Džiazuojanti klasika II“: naujai ir gaiviai

  • Teksto dydis:

Šiandien 18 val. Klaipėdos koncertų salėje seserys Rūta ir Saulė Rinkevičiūtės, praėjusiais metais subūrusios kolektyvą „Džiazuojanti klasika“, pristatys naują koncertinę programą. Virtuoziškas smuiko ir fortepijono duetas, akordeono improvizacijos, amžinosios klasikos melodijos joje suskambės naujai ir gaiviai.

Seserys Rūta (pianistė) ir Saulė (smuikininkė) yra baigusios Maskvos P.Čaikovskio konservatoriją. Grįžusios į Lietuvą jos rengia įvairius muzikos projektus, solinius, kamerinius pasirodymus šalyje ir užsienyje. Atlikėjos kartu muzikuoja jau 10 metų, jų rengiami koncertai sulaukia gausaus gerbėjų rato.

Kartu su seserimis muzikuos džiazo smuikininkas Tadas Dešukas, improvizacijų meistras akordeonininkas Nerijus Bakula, džiazo atlikėjai kontrabosininkas Vytis Nivinskas ir būgnininkas Vytis Vainilaitis.

Įvairių džiazo, elektroninės ir klasikinės muzikos projektų bei festivalių dalyvis T.Dešukas buvo pripažintas geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku.

N.Bakula koncertuoja įvairiuose projektuose su Lietuvos scenos žvaigždėmis. Tarptautiniame akordeono festivalyje atlikėjas pristatė savo džiazo trio bei autorinių kompozicijų programą.

 V.Nivinsko muzikavimas išsiskiria sodria garso spalva, ekspresija bei ryškia artikuliacija. Kontrabosininkas bendradarbiauja su įvairiais kolektyvais, tarp kurių – ir grupės „Saga“, „Riot“, „Pieno lazeriai“, taip pat kuria autorinius projektus.

V.Vainilaitis koncertuoja su grupėmis „Skamp“, „My Favourite Gun“, dalyvauja įvairiuose džiazo projektuose Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Naujoje programoje „Džiazuojanti klasika II“ skambės specialiai šiam projektui klaipėdiečio kompozitoriaus Rimanto Giedraičio sukurtos kompozicijos pagal žymiausius klasikos šedevrus – A.Vivaldi „Pavasaris“ ir „Žiema“, J.S.Bacho „Arija“ ir „Tokata“, M.Ravelio „Bolero“,  A.Chačaturiano „Šokis su kardais“, S.Prokofjevo baleto „Romeo ir Džuljeta“ tema bei kitos kompozicijos. Praturtinta šiuolaikiniais ritmais klasika kurs neprilygstamą būseną, skatindama publiką atrasti bei patirti naujų emocijų gyvenimo kasdienybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių