Ekskursija ves Girulių istoriniais takais

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Girulių bendruomenė Girulių, Melnragės ir Klaipėdos miesto gyventojus kviečia kartu paminėti Europos kaimynų dieną ir dalyvauti Lietuvos savivaldybių inicijuotame projekte „Aš už Lietuvą“.

Kaimynų dieną kartu su filologe Jovita Saulėniene renginio svečiai keliaus Girulių istoriniais takais, o prie akcijos „Aš už Lietuvą“ prisijungs gerais darbais – sutvarkys apleistus fontanus, esančius prie Girulių kurhauzo ir prie kurorto „Franzo“ viešbučio.

Po pasivaikščiojimo ir darbų visi bendruomenės šventės dalyviai sugrįš į biblioteką-bendruomenės namus kartu išgerti arbatos, pabendrauti ir pratęsti istorinę pažintį su Prūsijos karaliene Luize. Jiems bus pristatytas filmas „Luizė. Princesė Meklenburg-Strelitz Prūsijos karalienė“.

Šiuo renginiu Girulių bendruomenė pradeda vykdyti bendruomenės plėtros projektą „Girulių bendruomenės atminties stiprinimas“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Girulių bendruomenė ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filialas, jaukiai įsikūrę po vienu stogu, yra puikus kaimyniško bendravimo ir bendradarbiavimo pavyzdys. Kartu įgyvendintas ne vienas sėkmingas projektas, bibliotekos iniciatyva atgaivinta Girulių kultūrinė veikla – šešerius metus bibliotekoje-bendruomenės namuose organizuojamos vaikų vasaros stovyklos, giruliškius ir miestiečius visą vasarą džiugina turiningas kultūrinių renginių ciklas „Pėdink į Girulius“, o visos bendruomenės pastangomis kasmet gražėja Girulių gyvenvietė.

Tad nenuostabu, kad parama buvo skirta būtent šiai bendruomenei. Už ją numatoma suskaitmeninti bendruomenės istorinę atmintį, surengti kelias Girulių bendruomenės dailininkų parodas bei edukacinių užsiėmimų ciklą „Genealoginės informacijos paieška ir medžių braižymas“. Pagal šį projektą numatyta giruliškiams organizuoti ir šaunią Joninių šventę, tačiau pagrindinis renginys – Girulių susibūrimas „Šeimos atmintis“, vyksiantis rugpjūčio 13–14 d. Tai bus visų čia anksčiau gyvenusių ir dabar gyvenančių giruliškių susitikimas.

Projekto pradžia – jau šį sekmadienį 13 val. Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A). Laukiami visi susidomėjusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių