Festivalis „Nida Stories“: susikurk savo muzikinę vasaros istoriją unikaliame krante

  • Teksto dydis:

„O kokia tavo Nidos istorija?“ – klausia naujo muzikos festivalio organizatoriai, tikintys, kad kiekvienas šiame kurorte yra matęs gražiausią savo vasaros saulėlydį, tik kiekvieno jis buvo kitų spalvų. Šią vasarą unikalioje, savo aurą turinčioje Nidoje vyks išskirtinių koncertų ciklas „Nida Stories“, kuris užpildys kurorto koncertinių renginių nišą, nes vyks ne vieną, o net keturis savaitgalius.

Birželio – rugpjūčio mėn. keturi kokybiškos muzikos vakarai bus surengti ypač jaukioje Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje. „Naujo žanro festivalis organiškai įsilies į Nidos aplinką, leisdamas dar giliau pasimėgauti jos ramybe, grožiu, pajusti komfortą akims bei ausims. Ir – „Nida Stories“ orientuosis ne tik į poilsiautojus, vienaip ar kitaip susiplanavusius gražų laiką Kuršių Nerijoje, bet ir žmones, specialiai atvykstančius dėl šių koncertų“, – sako organizatoriai.

Birželio 29 dieną Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje savo muzikinę istoriją papasakos Tomas Sinickis. „Būsiu vienas, su gitara“, – sako atlikėjas, ir jau galima įsivaizduoti, kaip svajingai, gal net sakraliai bažnyčioje suskambės jo amžinai aktualios dainos „Kaltas gerumas“, „Mylimas vyras ir sūnus“, „Gėris blogį nugalės“.

Pastaruoju metu T. Sinickis nėrė į žiniasklaidą, gausiai skaitomi straipsniai ir internetinė pokalbių laida „Nejaukiai“ – naujas jo veiklos puslapis, o štai išvysti Tomą koncertuojantį dabar jau itin reta galimybė. Todėl solinis muzikinis T. Sinickio pasirodymas Nidoje bus toks – retas ir jaudinantis, „lyg paskutinį kartą“.

Liepos 6 d. Nidos bažnyčioje naują muzikinę istoriją kurs atlikėja Alina Orlova. Kaskart užlipusi ant scenos ugninė raudonplaukė savo klausytojams dovanoja nepamirštamus koncertus, pilnus nuoširdumo, lyrikos, švelnios melancholijos ir ramybės.

Talentingoji kūrėja per savo karjerą išleido keturis studijinius albumus. Neseniai pasirodė jos vinilinė plokštelė, kurioje skamba debiutinio albumo „Laukinis šuo dingo“ kūriniai.

Alina pasirodo tarptautinėse scenose, rengia anšlaginius koncertus įvairiuose užsienio festivaliuose, koncertų salėse ir kitose erdvėse. Praėjusį rudenį atlikėja Šv. Kotrynos bažnyčioje pristatė naujausią albumą „Daybreak“. Po magiško koncerto kiekvienas išsinešė širdyje nepaparastą muzikinį patyrimą. Tai pajusti bus galima ir Mindaugo karūnavimo dieną Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje.

Liepos 12-ąją Nidos bažnyčioje koncertuos Monika Marija. Savo išskirtiniu balsu ir žemaitišku nuoširdumu ji pelnė klausytojų meilę penktajame „Lietuvos balso“ sezone ir tapo jo nugalėtoja. Vėliau laukė „Eurovizijos“ atrankų koncertai ir didieji finalai.

Šiais metais Monika Marija tapo projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ mokytoja. Talentinga ir balsinga atlikėja, laisvai kalbanti septyniomis kalbomis, grojanti fortepijonu, gitara ir būgnais – didžiulis įkvėpimo šaltinis tiems, kurie dar tik pradeda savo muzikinę istoriją.

Ne tik televizijoje, bet ir scenoje Monika Marija – teatrališka, ekspresyvi, stipri. Tokia ji bus ir Nidoje.

Rugpjūčio 3 d. po Nidos evangelikų liuteronų bažnyčios skliautais suskambės atlikėjos Jurgos melodinga, jautrią žinutę skleidžianti muzika, kurią pamėgo daugybė klausytojų Lietuvoje ir visame pasaulyje. Kur Jurga bedainuotų: Islandijoje, Kinijoje ar JAV – klausytojai atranda jos repertuare sau brangius kūrinius.

Jurgos sceninėje istorijoje – ne viena rolė. Ji buvo pritariančioji vokalistė ir net pankroko grupės lyderė, kol 2005 metais išleido albumą „Aukso Pieva“, pakerėjusį Lietuvą ir pelnė kone visus svarbiausius apdovanojimus. Jurgos prestižinių statulėlių kolekcijoje – ir „MTV Europe“, švedų „Baltic Song Festival“, amerikiečių „Just Plain Folks“ apdovanojimai.

Pastarasis Jurgos albumas  „Not Perfect“ – vienas stipriausių jos darbų, kuris pristato jautrią, melancholišką atlikėjos pusę, kartu atskleisdamas  elektroninės muzikos garsais apsuptą maištingą dvasią. „Tobulumas prasideda nuo klaidos“, – būtent tokią koncepciją sukūrė Jurga. O Nida – tiesiog tobula vieta būti netobulam.

Vasaros koncertų ciklo „Nida Stories“ bilietai – jau prekyboje, juos įsigyti galima ticket.paysera.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
„Nida Stories“ - išverskite prašau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių