G. Nakas nekantrauja prisistatyti Klaipėdos publikai

  • Teksto dydis:

Kas įvyksta, kai menininkas įveikia jį stabdančias baimes? Sunoksta sultingi kūrybos vaisiai! Pianistas ir kompozitorius Giedrius Nakas kitą savaitę atvyks į Klaipėdą pristatyti savo albumo „No Fear, Full of Love“ („Be baimės, pilnas meilės“).

Koncerte jis muziką atliks su savo kvartetu, kuriame dar groja Domas Aleksa (bosinė gitara), Domantas Razmus (mušamieji) ir Tomas Botyrius (saksofonas). Liepos 17 d. 20 val. parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės jie gros originalią ir stilingą Giedriaus muziką, kurią įkvėpė įvairūs muzikos stiliai – nuo džiazo, klasikos iki hiphopo ir roko.

G. Nakas daugeliui pažįstamas iš koncertinės veiklos su „Saulės kliošu“, Jurga Šeduikyte, Monika Liu, Linu Adomaičiu ir daugeliu kitų. Fortepijonu skambinti pradėjęs būdamas septynerių, studijavo šią specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, žinias tobulino ir Hagos karališkoje konservatorijoje. Į džiazo pasaulį jis pasinėrė sulaukęs 15-os, o neseniai baigė džiazo fortepijono studijas Princo Clauso konservatorijoje Groningene (Olandija). G. Nakas nuolat bendradarbiauja su džiazo, soulo, funko, hiphopo, ritmenbliuzo, gospelo stiliaus grupėmis ir atlikėjais. Kaip solistas ar ansamblių narys jis yra koncertavęs Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Italijoje ir JAV.

„No Fear, Full Of Love“ skamba devynios G. Nako sukurtos kompozicijos, įkvėptos šiuolaikinio džiazo, neo soul, hiphopo, klasikos ir roko muzikos, pasižyminčios natūralumu, asmeniškumu, patraukliomis melodijomis. Jos yra daugialypės, stebinančios netikėtais kontrastais, kiekviena detalė gali tapti pradmeniu spalvingam kūrinio išplėtojimui. Muzika nuolat balansuoja tarp užrašytų partijų ir momentinės improvizacijos, palieka daug vietos soliniams intarpams, todėl kiekvieną kartą skamba unikaliai.

Šio albumo įrašams Niujorke 2017-ųjų spalį G. Nakas subūrė įspūdingą kolektyvą iš šiuo metu pasaulyje labai vertinamų džiazo muzikantų: tai būgnininkas Justinas Brownas, kontrabosininkas Benas Williamsas, saksofonininkai Troy Robertsas ir Calebas Curtisas bei vokalistės Alina Engibaryan ir Vanisha Gould.

Albumo pristatyme G. Nakas muziką atliks su savo kvartetu. Kartu jie meistriškai kuria plataus spektro muzikines atmosferas ­­ nuo labai jautrių, intelektualių ar maloniai hipnotizuojančių iki gaivališkos energijos pliūpsnių. Drauge jie siekia glaudaus susigrojimo ir kokybiško skambesio, kuriuo tikisi paliesti klausytojus ir sukurti jiems įsimintiną vakarą.

„Daugelis dalykų, kuriuos mes norime pasiekti, neįvyksta todėl, kad mus sukausto mūsų pačių baimės ir abejonės. Jos neleidžia mums pastebėti ir mėgautis tuo, kas vyksta aplinkui. Bet aš nenoriu, kad mane valdytų baimė. Man teko įveikti daugybę savo baimių ir įdėti visą savo širdį, kad atsirastų albumas „Be baimės, pilnas meilės”. Todėl tikiuosi, kad jis paskatins jus daryti tai, ko bijote labiausiai; groti, kalbėti ir gyventi nuoširdžiai, atidžiai, su meile”,  – sakė kūrėjas, nekantraujantis prisistatyti Klaipėdos publikai.

Po koncerto bus galima įsigyti albumą „No Fear, Full of Love“ su kūrėjo autografu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių