Gargžduose – susitikimas su dailininke, vaikiškų knygelių autore U. Šimulynaite

  • Teksto dydis:

Lapkričio 30 d. (šeštadienį) 12.00 val. Klaipėdos r. savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Žemaitės g. 5, Gargždai) vyks literatūrinė-kūrybinė popietė „Pakeliui į Kotoniją“, kurioje dalyvaus dailininkė, rašytoja, vaikiškų knygelių autorė Ula Šimulynaitė. 

Renginio programa:

12 val. susitikimas su jauna dailininke ir rašytoja Ula Šimulynaite. Autorė papasakos apie savo kūrybą, pristatys anksčiau kurtas knygas bei pačią naujausią, dar kvepiančią spaustuvės dažais – „Kotonų brolija“. Viešnia paskaitys keletą ištraukų iš savo kūrinių, supažindins su pačios animuotomis bei įgarsintomis elektroninėmis knygelėmis, kurias norintys galės išbandyti planšetiniame kompiuteryje.

Pirmoji U. Šimulynaitės knyga „Privataus Vaiduoklio gyvenimas“ 2009 m. buvo apdovanota premija „Knygos meno konkurse“ Vilniuje. Visas likusias savo knygas autorė yra sukūrusi reziduodama užsienyje. „Kotonai Paryžiuje“ atsirado 2010 m. Théàtre de la cité universitaire de Paris rezidencije. Už šią knygą dailininkė pelnė diplomą gražiausios metų knygos konkurse Vilniuje, o 2011 m. iliustracijos keliavo į Illustrarium parodą Bolonijoje. 2010 m. vykusiame plenere Magnus Ducatus Artis – Frumushika Nova, Ukrainoje autorė sukūrė dalį piešinių knygai „Avinas Liudvikas Besarabijos stepėje“. 2012 m., laimėjusi Institut Français rezidencijų konkursą, tris mėnesius viešėjo Cité internationale des Arts de Paris, kur gimė paskutinė jos knyga „Kotonų brolija“. Šioje pasakoje susitinka personažai iš visų anksčiau autorės sukurtų knygų: Kotonai Gilė ir Bijūnas, privatus Vaiduoklis ir Liūlijus, avinas Liudvikas ir Stepių Gomesas. Herojų gyvenimai susipina Kotonijos karalystėje. Tai pasakojimas apie kovą dėl šviesos žemėje, apie blogį, draugystę ir gėrio triumfą.

12.45 val. U. Šimulynaitės iliustracijų parodos atidarymas; kavos/arbatos pertraukėlė.

13 val. kūrybinis užsiėmimas su U. Šimulynaite. Jo metu dailininkė pakvies nusipiešti labiausiai patikusį personažą. Autorė supažindins su keliomis piešimo gudrybėmis, parodys kaip taikliausiai perteikti herojų nuotaikas ir emocijas bei pamokins, kaip sukurti tokius personažus, kaip avinas Liudvikas, kotonai Gilė ir Bijūnas, privatus Vaiduoklis ar šmaikštūs komiksų herojai.

Dalyvavimas renginyje nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių