Gatvės muzika suskambo jūriškai nusiteikusioje Klaipėdoje

Klaipėdos aikštėse ir senamiesčio kiemuose 12-ąjį kartą suskambo muzika. Miesto margumą papildė skambūs garsai.

Šios ypatingos dienos renginius pradėjo ant Atgimimo aikštėje sumontuotos scenos užlipę džiazuojančio norvegų choro „Swinglet“ dainininkai, kuriems pritarė didžiausias uostamiesčio džiazmenas – meras Vytautas Grubliauskas.

23 brandaus amžiaus žmonių choras išjudino į aikštę atėjusius žmones. Publika šio choro atliekamų dainų turėjo progos pasiklausyti kiek vėliau skvere netoli Biržos tilto.

Muzika centrinėje miesto dalyje turėtų skambėti iki pat vėlumos.

Prieš šią dieną ketinimą dalyvauti Gatvės muzikos pasirodymuose buvo išreiškę apie pusšimtis atlikėjų bei grupių.

Kai kuriuos atlikėjus žiūrovai pažino iš televizijos projektų, kiti atliko gerai visiems žinomus kūrinius, buvo ir nematytų dainininkų, traukusių negirdėtas dainas. Bet ne tai svarbu, šeštadienį Klaipėdoje svarbiausia buvo gera nuotaika ir noras pasirodyti.

Dieną klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėjo pasiklausyti projekto „Lietuvos balsas“ pusfinalio dalyvės Paulinos Skrabytės su grupe, Lino Švirino ir jo auklėtinių, Alex Guru, grupės ,,Pinigautojai“, ,,Yamaha“ muzikos mokyklos mokinių, Klaipėdos laivininkų mokyklos dainininkų, Lietuvos verslo kolegijos studentų atlikėjų, „Kid One Love“, „Poezijos medžiotojų“, Birutės kapelijos, dueto „Light Cover Kristupas Kerulis“, grupės „Lūžis“, „M&Bones“, pasigėrėti Šokio flamenko ritmu bei kitų pasirodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
nepanašu. visiškai nepanašu į gatvės muzikantus. Kai kurpie palei fonogramas grojo, anekdotai. Kur tikri gatvės muzikantai, kur įvairovė. Geriau nei nieko bet lėkšta.

Klaipėdon privažiavo kaimiečių

Klaipėdon privažiavo kaimiečių portretas
jiems džiazas - peilis pašonėn......

Jazzas

Jazzas portretas
valdo....runkeliams nesuprasti......jiems tik ''sdėlanno v sssr''...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių