Gatvės muzikos diena skambės ir ant vandens

  • Teksto dydis:

Gegužės 16 d., šeštadienį, kaip ir kasmet Klaipėdą kartu su visa Lietuva užtvindys muzikos garsai. Šiemet Klaipėda švęs jau VIII-ąją Gatvės muzikos dieną. Muzikanto ir aktoriaus Andriaus Mamontovo iniciatyva 2007 m. Sostinėje prasidėjusi Gatvės muzikos diena kasmet įtraukia vis daugiau miestų ir miestelių ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje į pozityvaus ir uždegančio muzikinio judėjimo šventę. 

Kad klausytojai nepraleistų Klaipėdos laivų parado bangavimo, šiais metais pagrindiniai Gatvės muzikos dienos pasirodymai vyks nuo 12 iki 19 val. Itin daug renginių bus skirta visai šeimai. Meridiano aikštėje įsikurs Vaikų laisvalaikio centras, dovanosiantis ne tik muzikinius jaunųjų atlikėjų pasirodymus, bet ir meno dirbtuvėles, kuriuose tiek vaikai, tiek ir suaugę galės piešti, lipdyti ir velti ar pašokinėti ant batuto. Ten pat miklins rankas ir balionių lankstymo meistrai.

Dienovidžio a. įsikurs studija „Grock“. Alternatyvios muzikos mėgėjai ten galės pasiklausyti tokių grupių kaip  Jėgeriai, Čakra, Ašis, Lūžis, Virdulys, Uraganas ir kitų.  15 val. visi, turintys džiambes, kongus, bongus ar panašius instrumentus bus kviečiami prisijungti prie Afro būgnų rato. Nuo 16 val. Aikštėje skambės išskirtinai Meilės dainos. Romantiškam pasivaikščiojimui pakvies dainuojamosios poezijos grandai Jonas Baltokas, Mindaugas Valiukas, Sigutis Jačėnas, Konstantin Baskajev, Kęstutis Nevulis, Kornelija Jan ir kiti.

Tiltų g. bus galima išgirsti nuo klasikos iki pačių įvairiausių stilių ir žanrų pasaulinių hitų "koverių". Ten pasirodys Manto- Dominyko klarneto ir akodeono duetas, gitaristas  „Alex Guru“, eksperimentinis  violančelių duetas „T&K Duo“. Prie miesto žemėlapio muzika dalinsis Lietuvos verslo kolegijos studentai ir solo atlikėja bei dainų autorė Ingaja. Turgaus g. įsikurs dainuojamosios poezijos atlikėjai Michailas Denisenko ir Jonas Baltokas bei populiariosios muzikos atlikėjai „ 4given“.

Šiais metais Muzikos diena skambės ne tik Klaipėdos gatvėse, bet ir mariose, ant bangų. Nuo 12 val. Šiauriniame rage prisišvartavusiame Kelte įsikurs  Juozo Karoso muzikos mokyklos flangas. Ten klausytojai galės išgirsti tarptautinių konkursų laureatų Akordeonistų orkestro (vad. Robertas Užgalis) ir kolektyvo „Stop-Jazz“ (vad. Deividas Kontrimas ir Paulius Stonkus) pasirodymus, taip pat  įvairių kamerinių ansamblių bei individualių muzikantų atliekamos muzikos. Viso planuoja pasirodyti apie 70 mokyklos muzikuojančių narių.

Visi, nesvarbu kuo ir kaip, svarbu – grojantys, gegužės 16-ąją kviečiami jungtis prie Gatvės muzikos dienos. Muzikantai dar gali registruotis iki šio penktadienio, gegužės 8 d. Tinklapyje www.gmd.lt arba el paštu gmdklaipeda@mail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių