„Gintariniame pavasaryje“ žavėjo jaunieji šokėjai

Pirmą kartą P.Mašioto progimnazijoje organizuotas šokių festivalis-konkursas "Gintarinis pavasaris" sulaukė didelio susidomėjimo ir subūrė tris šimtus dalyvių. Prikaustančius pasirodymus dovanojo ne tik Klaipėdos mokyklų, bet ir kitų miestų bei miestelių šokių grupės.

Nustebino aktyvumas

Festivalis-konkursas "Gintarinis pavasaris 2017" skirtas pirmų–aštuntų klasių mokiniams, kurie lanko mokyklų šokių būrelius. Buvo kviečiami visų šokių stilių atstovai.

Renginyje pasirodė per 300 vaikų – 13 šokių grupių. Konkurse dalyvavo ne tik klaipėdiečiai, bet ir svečiai iš Jurbarko, Gargždų, Lapių, esančių Klaipėdos rajone.

Viena šokių festivalio-konkurso "Gintarinis pavasaris 2017" organizatorių P.Mašioto progimnazijos pradinių klasių mokytoja Ingrida Norkienė džiaugėsi, kad renginyje dalyvavo tiek daug talentingų vaikų.

"Sulaukėme didelio susidomėjimo ir tai džiugina. Turime tikrai labai daug talentų", – teigė I.Norkienė.

Dalyviai varžėsi keturiose kategorijose: pirmų–antrų, trečių–ketvirtų, penktų–šeštų, septintų–aštuntų klasių. Šokių grupės parengė 22 pasirodymus. Kai kurios jų – po kelis skirtingų amžiaus grupių kategorijoms.

Dalyvių pasirodymus vertino profesionali komisija: baleto šokėjas Ričardas Jankevičius, šokio ansamblio vadovas Valdas Paulauskas, P.Mašioto progimnazijos muzikos mokytoja Ligita Grybauskienė, režisierė Kristina Kažukauskienė, choreografė Sandra Golovnia.

Įvertino už tautiškumą

Nugalėtojai buvo renkami pagal tam tikrus kriterijus. Dėmesys buvo skiriamas kompozicijai, choreografijos ir judesių sudėtingumui, artistiškumui, muzikos pasirinkimui, muzikalumui, kostiumams, idėjos išpildymui.

I.Norkienė patikino, kad visi pasirodymai buvo įdomūs ir komisijai tikrai buvo nelengva išrinkti nugalėtojus. Tačiau be apdovanojimų neliko nė vienas festivalio-konkurso dalyvis.

Kiekvienoje kategorijoje buvo išrinkti pirmos, antros vietos laimėtojai. Visi likusieji pasidalijo trečiąja vieta. Dalyviams įteiktos taurės, medaliai.

Komisija išrinko vieną dalyvį "Grand Prix" nominacijai. Ši taurė atiteko S.Dacho progimnazijos šokių ansambliui "Dagilėlis". Jis visiems dovanojo lietuvių liaudies šokį.

"Šis ansamblis įvertintas už puoselėjamas lietuvių tradicijas. Jis išsiskyrė, nes šoko tautinį šokį. Kitos grupės šoko šiuolaikinius šokius. Norime paskatinti, kad daugiau vaikų rinktųsi liaudies šokius", – pabrėžė viena organizatorių.

Renginys taps tradicinis

I.Norkienė teigė, kad mintis organizuoti tokį renginį kilo auklėtinių tėvams.

"Su mokiniais esame dalyvavę daugybėje ir įvairių šokių konkursų, kurie vyko skirtinguose šalies miestuose. Vaikus visada lydi tėvai. Tad jiems gimė mintis organizuoti tokį renginį mūsų mokykloje ir kitus pakviesti jame apsilankyti", – kalbėjo pradinių klasių mokytoja.

Pasak I.Norkienės, idėja surengti festivalį-konkursą sužavėjo ir P.Mašioto progimnazijos šokių mokytoją Liną Levencovą. Mintį palaikė ir įstaigos administracija, o direktorė Janina Grigienė tapo renginio koordinatore.

I.Norkienė atkreipė dėmesį, kad festivalis-konkursas "Gintarinis pavasaris 2017" skirtas ir Tarptautinei šokio dienai, kuri minima balandžio 29 d.

Pagrindinis renginio tikslas – aktyvinti vaikų, jaunuolių ir jaunimo kultūrinį gyvenimą, meninį ugdymą bei populiarinti šokio meną, supažindinti su šokio stilių įvairove.

"Tikimės surengti konkursą kitais metais. Sulaukėme labai daug gerų atsiliepimų. Manome, kad šis renginys taps tradicinis. Pirmas blynas tikrai neprisvilo", – pabrėžė I.Norkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių