G.Liaudanskas-Svaras ragins skaityti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka pradeda susitikimų ciklą "Skaičiau, kad iš(at)rasčiau" moksliukams ir visiems norintiems žinoti daugiau.

Spalio 10 d. 16 val. bibliotekos Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9) organizuojamas susitikimas su grupės "G&G Sindikatas" lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru "Keliai atsiranda tik po žengiančiomis kojomis".

G.Liaudanskas-Svaras – viena charizmatiškiausių ir ryškiausių Lietuvos muzikos scenos asmenybių, į gyvenimą žvelgianti taip pat, kaip ir į muziką.

Jo rašomi tekstai abejingo nepalieka nė vieno, o muzika per kiekvieną koncertą ir vakarėlį šokdina minias klausytojų. Tačiau Gabrielius nesėdi nuo ryto iki vakaro vien tik muzikos įrašų studijoje.

Jaunimo neformaliojo ugdymo sritis atlikėjui – dar vienas malonumas, kuriuo Svaras užsiima jau ne vienus metus.

"Jeigu nori sudominti jaunimą, daryk tai jo kalba, o mes linkę viską planuoti iš 50-mečio žmogaus pozicijos", – tikino atlikėjas.

2013 m. G.Liaudanskui-Svarui įteiktas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medalis. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė muzikantą apdovanojo už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą.
Svaras knygas skaito kasdien.

"Juk skaitymas labai plečia vaizduotę, mąstymą, turtina žodyną, suvokimą, gebėjimą save išreikšti", – pabrėžė žinomas visuomenėje veikėjas.

Jo nuomone, skaitantieji knygas visada pranašesni už neskaitančiuosius. Kviesdami jaunimui žinomus, daug skaitančius, autoritetingus asmenis, siekiame motyvuoti skaityti taip, kaip skaitė tapusieji įžymybėmis.

Projektą "Moksliukai – madingi: mokslinės literatūros bumas" iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių