Hamburge gyvenančios klaipėdietės romanas – tarp populiariausių

Buvusi klaipėdietė Jolita Kraniauskaitė, dabar – Herlyn, šiuo metu gyvenanti Hamburge Vokietijoje, pernai parašė ir metų pabaigoje Lietuvoje išleido savo pirmąjį romaną „Trys mano vieninteliai“, o šiemet rugsėjo pradžioje mūsų knygynus pasiekė antroji jos knyga – romanas „Mano vyrai ir jų žmonos“.

Perkamiausiųjų dešimtuke

Praėjus vos savaitei po jo pasirodymo, romanas atsidūrė „Pegaso“ knygyno perkamiausių knygų dešimtuke. Ne mažesnė sėkmė lydėjo ir pirmąją Jolitos knygą, kurios veiksmas rutuliojasi klaipėdietiškame fone, taip pat išleistą „Alma littera“ leidyklos.

Tačiau antrasis romanas su pirmuoju nieko bendra neturi, nors jame ir vėl sugrįžtama į Klaipėdą. „Mano vyrai ir jų žmonos“ – tai žaismingas ir šiek tiek ironiškas pasakojimas apie moterį ir vyrus jos gyvenime. Jame susipina juokingos situacijos ir gilūs emociniai išgyvenimai, egzotiškos kelionės ir subtili erotika.

...Artėja 2000-ieji. Gintarė savo gyvenime nutaria pakeisti viską iš esmės: išsiskiria su vyru, meta turgaus prekeivės karjerą ir su dukra Kriste persikelia į Klaipėdą. Čia prasideda naujas jos gyvenimo etapas, kuriame likimas Gintarei nepašykštės netikėtų išbandymų įvairiausiuose pasaulio kraštuose: nevalgoma žuvis Švedijoje, kalėjimo kamera Libane, fiktyvios vedybos su daug vyresniu italu... Ir tai dar ne viskas. Vyrai Gintarės kelyje – tarsi bilietai gyvenimo loterijoje, bet ar pavyks jai laimėti didįjį prizą?..

Patiks nuotykių mėgėjoms

Autorė tikisi, kad šis romanas patiks kelionių ir nuotykių mėgėjoms, kurios užnugaryje nepalieka jausmingų intrigų ir nuolatos pildo savo potyrių skrynią.

„Jį dedikavau draugėms, išsibarsčiusioms po visą pasaulį ir vis dar beieškančioms savo gyvenimo kelio, – kalbėjo J.Herlyn. – Esu dėkinga daugeliui iš jų ne tik už ilgametę draugystę, bet ir už tai, kad paskolino egzotiškiausius savo gyvenimo nutikimus mano herojės istorijai. Tad, jei skaitytojai kurioje nors knygos vietoje pagalvos: „Taip nebūna!“, tegu turi omeny, kad, ko gero, taip kada nors kam nors išties nutiko. Gyvenimas dažnai išradingesnis nei mūsų fantazija. Bet romanas yra romanas, ir tai tikrai nėra kurios nors mano draugės autobiografija. O pagrindinė šios knygos, kaip ir „Trijų mano vienintelių“ tema – moteris ir vyrai jos gyvenime, meilė ir gyvenimo prasmės paieškos.“

Pradėjo trečiąją knygą

Jolita prisipažino nesitikėjusi, kad pirmoji knyga „Trys mano vieninteliai“ bus tokia populiari. Atsiliepimų sulaukė daug, ir daugelyje jų šmėžavo pagrindinis klausimas – koks tolesnis Kamilės likimas?

„Tas klausimas mane paskatino imtis pirmosios knygos tęsinio. Bet tai jau bus trečiasis romanas. Į jį įtrauksiu ir vyresniojo sūnaus Karlo patirtį pas Peru šamanus“, – šypsojosi autorė.

Dabar Jolita džiaugiasi savo knygų sėkme ir su vyru keliauja motociklu po Ispaniją. Klaipėdoje ji viešėjo vasaros pabaigoje, tomis dienomis Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose rado laiko susitikti su savo skaitytojais, kurie labai susidomėję seka dabar jau dviejų jos knygų herojų gyvenimo peripetijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių