Į Klaipėdą atvažiuos Jakutijos cirkas

  • Teksto dydis:

Gruodį Lietuvą stebins šiauriausio pasaulyje Jakutijos Briliantinio cirko „Amžinojo įšalo šiluma”. Šią stebuklingą šiaurės pasaką, dvelkiančią paslaptinga Jakutijos dvasia, gruodžio 7 d. 18 val. bus galima pamatyti Klaipėdos „Švyturio” arenoje.

Pirmąkart Lietuvos žiūrovų laukia netikėtas ir malonus susitikimas su svečiais iš tolimosios Jakutijos (Sachos), kurios Briliantinis cirkas pristatys unikalų cirko spektaklį „Amžinojo įšalo šiluma”. Kaip daugelio pasaulio pasakų, taip ir šios pagrindinė idėja – nesibaigianti gėrio ir blogio kova, meilė ir neapykanta, gyvenimas ir mirtis.

Specialiai šiam reginiui pasiūta pusantro šimto įspūdingų kostiumų bei sukurta šiaurės dvasia alsuojanti scenografija. Spektaklyje dalyvauja per 30 profesionalių cirko ir baleto artistų bei visas būrys ištikimų jų  pagalbininkų – šiaurinių gyvūnų,  Kalėdų Senelio draugų – šiaurinių elnių, šiaurinių lapių, laikų ir kitų.

Spektaklio kūrėjai – „Cirque du Soleil“ dalyviai ir Gineso rekordų savininkai. Cirko vaidinimą „Amžinojo įšalo šiluma” kūrė aukščiausio tarptautinio lygio profesionalų komanda. Režisierė – Rusijos liaudies artistė, Rusijos valstybinio cirko vyriausioji režisierė Taisija Kornilova. Ji – vienos garsiausių Rusijos cirko Kornilovų artistų dinastijos atstovė, daugelio tarptautinių cirko konkursų laureatė, dar visai neseniai buvusi vienintelė pasaulio moteris – dramblių dresuotoja. Šiuosyk T.Kornilovai  talkino daug metų Las Vegase (JAV) gyvenantis ir kuriantis kitos žinomos cirko artistų dinastijos atstovas, vienas garsiausių JAV klounų, masinių renginių JAV ir Europoje režisierius Aleksandras Červotkinas (Alex Cher). Jis dirbo garsiajame „Cirque du Soleil“, didžiausiame pasaulio cirke „Ringling Bros Circus“. Spektaklio choreografas – Migelis, režisavęs „Playboy“, „Levi’s“, „Guess“ ir kitų žinomų kompanijų pristatymus. Migelis įgyvendino vieną masiškiausių šokio projektų, kuris buvo įtrauktas į Pasaulio Gineso rekordų knygą.  Kostiumų autorė – garsi Rusijos dizainerė Sabina Gorelik, dirbanti legendinio Viačeslavo Zaicevo komandoje bei  dėstanti jo laboratorijoje. S.Gorelik – nuolatinė „Russian Fashion Week” dalyvė, ekskliuzyvinių aksesuarų „Puošnioji Venecija” Didžiojo prizo laureatė. Originaliojo žanro numerius programai kūrė Rusijos nusipelnęs artistas, tarptautinio Monte Karlo konkurso laureatas, garsus režisierius Vladimiras Serguninas. Spektaklio muzikinis apipavidalinimas – kompozitoriaus, Rusijos nusipelniusio artisto, Japonijos „Bolshoi Circus” kompanijos vyriausiojo dirigento ir muzikos redaktoriaus Jurijaus Li.

Jakutijos Briliantinio cirko trupės artistai – daugkartiniai tarptautinių Monte Karlo, Maskvos, Jekaterinburgo, Latinos (Italija), Pekino (Kinija), Ispanijos cirko konkursų laureatai, gastroliavę Kinijoje, Monake, Vokietijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Japonijoje ir kitose šalyse. Cirko meno paslapčių jie mokosi Pekino cirko koledže, ir jau vien tai daug pasako apie profesionalų programos lygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabi

Gabi portretas
Buvau, labai patiko, dideli įspūdi paliko, kita karta jeigu atvažiuos tikrai eisiu, šaunuoliai, gražu. Ir gerai, kad be gyvūnėlių, kam juos kankinti, tampyt pirmyn atgal, o dėl klaidų, tai kiekvienas darom klaidų, eikit jus pasokinekit, pasižiuresim. Lietuviai daugiau pozityvo :) kad kartą suklydo tai čia ne pasaulio pabaiga, net geriausi artistai daro klaidų. O aš begalo patenkinta, nuoširdus žmonės, su sypsenom, tokie cirkai ir turi būti.

Pasipiktinus

Pasipiktinus portretas
Apgavo, nebuvo jokių gyvūnų, artistai darė daug klaidų... apgavikai

Buvau

Buvau portretas
Aprasymas neatitiko realybes. Zvereliu pasirodymo nebuvo, o ir patys cirko artistai dare nemazai klaidu. Siaip buvo idomu paziuret, bet ne uz tokia kaina....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių