Į profesionalaus šokio dirbtuves kvies KU Šokio katedra

  • Teksto dydis:

„TOOLS“ – (liet. įrankiai) taip vadinasi projektas, sutelkęs įvairių meno šakų atstovus, įtraukęs į veiklą ne tik meno sričių profesionalus, bet ir mėgėjus, studentus, miesto gyventojus.

„Tai Prancūzų ambasados iniciatyva, pasitelkus Prancūzų instituto ir Klaipėdos savivaldybės pagalbą, šokio teatro „Padi Dapi fish“ ir Klaipėdos universiteto Šokio katedros kuruojamas projektas“, – apie jau balandžio 18 d. startuosiantį antrą šokio projekto etapą profesionalams ir mėgėjams pasakojo choreografė, KU lektorė Agnija Šeiko.

„Viskas prasidėjo nuo Prancūzijos ambasadoriaus Philippe Jeantaud, kuris yra didelis Klaipėdos gerbėjas. Jis išreiškė norą, kad šiuolaikinis šokis plėstųsi ir ilgainiui galbūt atsirastų lietuviška ir prancūziška šokio trupė. Taip į Klaipėdą atvyko prancūzas choreografas Alban Richard“, – prisiminė A. Šeiko. Pirmasis „TOOLS“ projekto etapas „TOOLS for Moving“ buvo 2016 m. spalio mėnesį. „TOOLS for Composing“ metu bus tyrinėjamos kūrybinės judesio galimybės. Užsiėmimai suskirstyti lygiais ir skirti profesionalams, studentams ir šokio patirties neturintiems miestiečiams.

„Kiekvieną kartą dėmesys skiriamas vis kitoms šokio sudedamosioms dalims: įrankiai judesiui, jo analizė, įrankiai – kompozicijai, įrankiai – spektaklio kurti. Pirmasis etapas sulaukė daug dėmesio tiek iš profesionalų, tiek iš mėgėjų. Žmonėms, kurie su šokiu neturi nieko bendra, tai paliko neišdildomą įspūdį, nes buvo galimybė padirbėti su choreografu, pažinti šokio kalbą. Be to, seminarai yra nemokami“, – pasakojo šokio teatro „Padi Dapi fish“ vadovė A. Šeiko.

Vykdant projektą „TOOLS“ bus kuriamas spektaklis, jo kūrėjais taps visi dalyvausiantieji šokio seminaruose. „Visa kūryba vyks laboratorijos principu. A. Richard daug dirba, siekdamas miestiečius integruoti į kūrybinį procesą, organizuoja įvarius meno projektus Prancūzijos miestuose, panašius metodus taikys ir Klaipėdoje,“ – apie būsimą kūrybinį procesą pasakojo choreografė ir pridūrė, kad kuriant spektaklį aktyviai dalyvaus ir ji – statys choreografiją, režisuos.

Anot A. Šeiko, pagrindiniai būsimo spektaklio dalyviai bus Klaipėdos universiteto Šokio katedros studentai. „Tai puiki galimybė studentams patobulinti šokio atlikimo techniką, išmokti naujų kūrybos metodų, mokytis improvizuoti, bendrauti. Na, o miestiečiams – galimybė atrasti save, patirti naujų, unikalių įspūdžių šokio scenoje“, – pasakojo KU lektorė A. Šeiko.

Projekto „TOOLS“ spektaklis bus pristatytas birželio 17 d. Klaipėdos dramos teatre, festivalio „The Atrium“ metu. O pats projektas pradedamas balandžio 18 dieną ir tęsis iki 22 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yyy

yyy portretas
Akivaizdu, kad Dramos teatras dirbtinai ,,pučia" festivalio programą.. Liūdna...

,,gerai" rašot

,,gerai" rašot portretas
žurnaliūgos:DD)- str.balandžio 18, o projektas pristatomas balandžio 17d...Vietoje studentų jums į akis prispjaučiau..geradėjai blee..Kultūros sostinės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių