Į uostamiestį atkeliauja Europos literatūros skaitymai

  • Teksto dydis:

Dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį uostamiestyje, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje, skambės rašytojų net iš šešių šalių balsai – čia rengiami Europos literatūros dienų skaitymai.

Pirmadienį prasidėjęs iki šeštadienio vyksta jau devintąsyk Lietuvoje rengiamas prozos festivalis „Europos literatūros dienos“, į kurį atvyko visas desantas lietuvių bei užsienio autorių ir okupuoja ne tik Šiaulius, bet ir Klaipėdą.

Pirmą kartą visi festivalio dalyviai savo kūrybą pristatys uostamiestyje. Renginio programą papildys literatūros vakarai Plungėje ir Telšiuose bei svečių iš vokietkalbių šalių ir Lenkijos skaitymai Vilniuje. Jų metu vyks ir šveicarų rašytojo Pedro Lenzo knygos „Čia aš varatarius“ sutiktuvės.

Per Europos literatūros dienas net 14 rašytojų Šiaulių ir Klaipėdos miestų publikai pristatys savo kūrinius. Iš lietuvių dalyvaus žinomi ir skaitytojų bei kritikų pamėgti autoriai: Eugenijus Ališanka, Andrius Jakučiūnas, Birutė Jonuškaitė, Aistė Kisarauskaitė, Jaroslavas Melnikas, Rolandas Rastauskas ir Jurga Tumasonytė. O užsienio svečių margą ir įvairiapusišką būrį sudaro Šveicarijos bestselerio autorius P.Lenzas, jauna ir perspektyvi rašytoja iš Austrijos Anna Weidenholzer, Jörgas Bernigas iš Vokietijos, du jauni, bet gerai žinomi lenkų prozininkai Justyna Bargielska ir Bohdanas Sławiński’s bei viena stipriausių latvių rašytojų Nora Ikstena su vyru, vokiškai rašančiu gruzinų kilmės autoriumi Levanu Beridze.

Europos literatūros dienų skaitymai Klaipėdoje vyks spalio 16 ir 17 d.

Trečiadienį 16 val. savo kūrybą klaipėdiečiams skaitys B.Sławiński’s (Lenkija), B.Jonuškaitė ir R.Rastauskas (Lietuva), o 18 val. estafetę perims A.Weidenholzer (Austrija), J.Bargielska (Lenkija), J.Tumasonytė ir A.Kisarauskaitė (Lietuva). Skaitymus ves, autorius pristatys Vytas Dekšnys ir Kristina Sprindžiūnaitė.

Ketvirtadienį 16 val. bus galima išgirsti savo kūrinius skaitančius P.Lenzą (Šveicarija), A.Jakučiūną (Lietuva) ir L.Beridzę (Latvija). Su jais publiką supažindins vienas iš festivalio organizatorių Markusas Roduneris. Prozos skaitymus Klaipėdoje 18 val. užbaigs J.Bernigas (Vokietija), N.Ikstena (Latvija), E.Ališanka ir J.Melnikas (Lietuva). Baigiamąjį vakarą ves K.Sprindžiūnaitė.

Renginiai nemokami. Kiekvieno atėjusiojo į skaitymus laukia dovanėlė – almanachas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių