Interaktyvi šokio ekskursija kviečia išgyventi uostamiesčio bažnyčių istorijas

  • Teksto dydis:

„Mūsų pasivaikščiojimo po miestą metu sau leisiu jus vadinti keliaujančių bažnyčių dalimis: jūs būsite pagrindinis įėjimas, jūs – šalutinės durelės, papuoštos geležinių vinių kryžiumi, o jūs... Taip taip, jūs! Pasirinkite: stebuklus darančiu paveikslu ar altoriaus staltiese. Pamatais gali būti visi abejojantys, o stogu tie, kurie mėgsta melstis. Visų neapsisprendusių tikėjimo klausimais prašau pabūti sienomis. Paprasčiausiomis bažnyčių sienomis, kurios yra tokios pat mirtingos kaip mūsų kūnas ir kraujas“ – taip prasideda šokio teatro „PADI DAPI Fish“ interaktyvi šokio ekskursija „Keliaujančios bažnyčios. Klaipėda tranzit Memel“ po septynias senosios Klaipėdos bažnyčių vietas.

Vos užsidėję ausines ekskursijos dalyviai bus panardinami į pasaulį, kuriame vis dar stūkso didingi Klaipėdos bažnyčių bokštai, klega Turgaus gatvės gyventojai, senamiesčio grindiniu kaukši pakinkytų žirgų pasagos. Keliaudami miesto gatvėmis ir skersgatviais ekskursantai girdi istorinio-meninio teksto, muzikos ir garso kompozicijas, stebi šiuolaikinio šokio interpretacijas įvairiose miesto erdvėse, kartais patys atlieka tam tikrus judesius, ir tai suteikia galimybę išgyventi bažnyčių ir žmonių istorijas asmeniškai bei praplėsti savąsias miesto suvokimo ribas. 

Už šį spektaklį – ekskursiją Agnija Šeiko 2015 metais nominuota Klaipėdos teatrų apdovanojimui „Padėkos kaukė“, o „Auksinių kryžių“ ceremonijoje apdovanota Boriso Dauguviečio auskaru už „tarpdisciplininę kūrybą, atveriančią plačias šiuolaikinio šokio sąveikų su kitais menais ir kultūros paveldu perspektyvas“.

Spektakliai - ekskursijos lietuvių kalba vyks:

Gegužės 13 d. 18 val. ir 20 val.;

Gegužės 20 d. 18 val. (vyks anglų kalba), 20 val.;

Gegužės 27 d. 18 val. ir 20 val.;

Birželio 3 d. 18 val. ir 20 val.;

Birželio 17 d. 18 val. ir 20 val.

Trukmė – 80 min. Judėjimo trajektorija: iš Klaipėdos piliavietės į Teatro aikštę, Turgaus ir Tiltų gatvėmis iki Senojo turgaus. Bilieto kaina – 10 eurų. Vietų (ausinių) skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė rezervacija el. paštu: padidapifish@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių