Intriguoja naujas Brass kvinteto skambesys

  • Teksto dydis:

Praėjusį kovą suskaičiavęs „Trisdešimt pavasarių“ taip pavadintame koncerte, Klaipėdos brass kvintetas rudenį pasitiko permainomis – atnaujinta jo sudėtis. Kartu su ilgamečiu meno vadovu Vilmantu Bružu ansamblį paliko dar du jo nariai, tad lapkričio 9-osios koncerto „Kvintetas. Naujas skambesys“ afišoje galima rasti tris naujas pavardes.

Kolektyvo vadovo vairą į savo tvirtas rankas perėmė meniniams iššūkiams pasirengęs Sigitas Petrulis (trimitas), ansamblyje toliau muzikuoja Alius Maknavičius (trimitas) ir Steponas Sugintas (trombonas), beje, grojantis jame nuo pat įsikūrimo. Kvintetą papildė Monika Rakauskaitė (valtorna) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Klaipėdos brass kvintetas yra vienas seniausių tokio žanro kolektyvų Lietuvoje ir vienintelis, kuris gyvuoja daugiau nei 30 metų, nes visi kiti transformavosi arba išnyko. „Man tenka didelė atsakomybė tęsiant mūsų kvinteto veiklą, jį puoselėjant ir žengiant į priekį. Norime plėsti repertuarą, rengti šiuolaikiškas programas, į jas įtraukdami vokalą, gitarą, mušamuosius instrumentus, elektroninę muziką. Taip pat norime klausytojams pristatyti ir sakralinės muzikos programas. Kaip žinome, tiek žemaičių, tiek Mažosios Lietuvos krašto religinės apeigos yra susiję su dūdų muzika. Turiu įvairiausių sumanymų ir tikiuosi, kad su kvinteto kolegomis pavyks daugelį jų įgyvendinti“, – teigė S.Petrulis.

Atnaujintos sudėties prisistatymo koncertui kvintetas rengia visiškai naują programą. Joje skambės originaliai kvinteto sudėčiai sukurti kūriniai arba gerai žinomų kūrinių aranžuotės. Tarp jų bus nuostabioji Johanno Sebastiano Bacho arija iš Kantatos Nr. 147, George’o Friderico Handelio „Šebos karalienės atvykimas“ iš oratorijos „Saliamonas“, Wolfgango Amadeuso Mozarto Adagio ir kt. Netikėta bus išgirsti varinių kvinteto spalvomis nutapytą Claude’o Debussy preliudą „Mėnulio šviesa“ arba spiričiuelį. Taip pat skambės Jeano Josepho Mouret, Alvido Remesos bei Tauro Adomavičiaus kūriniai, originaliai sukurti variniams pučiamiesiems.

Klaipėdos brass kvinteto koncertas vyks trečiadienį 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė. Kolektyvas tikisi nauju skambesiu patraukti klaipėdiečių dėmesį ir suteikti jiems malonių akimirkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių