I.Simonaitytės bibliotekoje – baigiamasis projekto renginys

  • Teksto dydis:

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31, Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka pažymėjo projekto „Bendradarbiaujančios ir kuriančios bendruomenės – krašto pažinimui“ baigiamuoju renginiu, kuriame dalyvavo projekto partneriai, prisidėjusių bendruomenių nariai, projekto informaciniai partneriai ir rėmėjai – spaustuvė „Druka“, Informacijos ir kultūros turizmo centras, Klaipėdos apskrities gidų gildija, bibliotekos globėjas Vytautas Grubliauskas, Kultūros ministerijos atstovas – Laimis Mikelevičius.

Projekto vadovė Toma Gergelienė trumpai apžvelgė įvykusias projekto veiklas, pasidžiaugė sukurtais elektroniniais produktais – Krašto paveldo gidu (www.krastogidas.lt), mobilia aplikacija „Klaipeda Heritage Guide“ ir edukaciniu žaidimu „Žaliapėdis“, pastaruosius 2 produktus galima parsisiųsti iš Google Play parduotuvės. Šie elektroniniai produktai leidžia kiekvienam Klaipėdos miesto ir rajono bei Kretingos ir Plungės rajonų gyventojams rasti patikimą, išsamią ir įdomią informaciją, beto suteikia galimybę turiningai, efektyviai ir maloniai leisti laisvalaikį gryname ore. Vaikai ir suaugusieji gali žaisti edukacinį žaidimą „Žaliapėdis“, kuriame gali susipažinti su linksmu marsiečiu bei sužinoti apie Klaipėdos miestą daug įdomių faktų ir atrasti dar neaplankytų vietų. O tada keliaujant su „Klaipeda Heritage Guide“ programėle gyvai šias vietas pamatyti.

Taip pat projekto vadovė apibendrindama veiklas pasidžiaugė darbščiais ir atsidavusiais projekto partneriais bei prisidėjusiais projekto rėmėjais. Visiems Jiems buvo įteiktos padėkos iš direktoriaus Juozo Šikšnelio rankų ir stilizuotos bibliotekos vėtrungės.

Savo kalboje bibliotekos direktorius J.Šikšnelis pasidžiaugė, kad projekto komanda labai kruopščiai, darbščiai padirbėjo ir sėkmingai įvykdė numatytus projekto planus, o sukurti produktai yra išliekamąją vertę turintys kūriniai.

Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir Kretingos rajono savivaldybės viešosios M. Valančiaus bibliotekos projekto koordinatorės – Asta Kuktorovienė ir Otilija Juozapaitienė, pademonstravo filmuką – ekskursiją Kretingoje ir surengė mini konkursą apie Krašto Paveldo Gido objektus Plungėje.

Bibliotekos globėjas – V.Grubliauskas, teigė, kad tokio pobūdžio projektai yra labai svarbūs Klaipėdos mieste ir jo apylinkėse, nes jie skatina ne tik pažinti savo kraštą ir naudingai leisti laisvalaikį, bet ir skatina smalsumą.

Susirinkusius maloniai nuteikė Juozo Staniulio ir Sauliaus Šaučiulio muzikinis duetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių