Jaunas teatras ARTYN smagiai atšventė gimtadienį

Penkerių metų gimtadienis turi būti linksmas ir kupinas žaidimų, bet jei tai ne vaiko, o teatro sukaktis. Būtent taip šią dieną sekmadienį atšventė Gedimino Šimkaus teatras ARTYN.

Gimtadienio proga teatro buveinėje buvo surengtas Artyn gimtadienio protų kovos, kuriame dalyvavo penkios komandos, svečiai vaišinosi penkiais tortais su penkiomis žvakutėmis, kuriuos pačios komandos supjaustė ir su didžiausiu malonumu suvalgė.

Teatro įkūrėja ir siela, jo režisierė Marta Vendland lenkė pirštus vardindama pagrindinius skaičius: teatras jau pastatė penkis spektaklius, dar dvi premjeros planuojamos šiais metais, jame dirba 20 aktorių ir ji pati – režisierė.

„Kiek žmonių sudaro mūsų bendruomenę, kuri mus palaiko, sunku ir suskaičiuoti. Tai yra visų mūsų artimieji, bendraminčiai. Ši kompanija – tikrai nemaža. Be jų nieko nebūtų. Vienas gali dekoracijas kalti, kitas kostiumus siūti, trečias – laidus sutvarkyti. Kadangi neturime turtingų rėmėjų, jais tapo mūsų šeimos ir bičiuliai. Tai yra didžioji mūsų teatro paslaptis, kodėl mes mylime žmones ir žmonės myli mus“, – džiaugėsi M. Vendland.

Itin kuklias finansines galimybes turintis teatras šiemet klaipėdiečiams pateiks galimybę apsilankyti iki šiol mūsų mieste nebūtą pramogą – improvizacijų vakarus „Impro Klaipėda“.

Startuoti planuojama vasario pabaigoje arba kovo pradžioje, jei nebus taip šalta, kaip dabar, mat teatras veikia nešildomose patalpose. Vakarus ves teatro ARTYN aktoriai.

Kiek žmonių sudaro mūsų bendruomenę, kuri mus palaiko, sunku ir suskaičiuoti.

Tai bus puiki proga smagiai praleisti laiką žmonėms, kurie nesiryžta vaidinti net neprofesionaliuose teatruose, bet jaučia tam potraukį.

Tai yra pirmoji naujiena klaipėdiečiams, bet M. Vendland visada pirmiausiai akcentuoja spektaklius.

Šiemet šio teatro aktorių ir jų gerbėjų laukia viena labai didelė premjera, kuriai pagalbos ranką ištiesė bendrovė „Smiltynės perkėla“.

Jau žinoma, kad spektaklio „Mūsų per daug šitam sušiktam laive“ premjera įvyks balandžio 30 dieną Kultūros fabrike.

Kitas spektaklis bus labai įdomus socialinis eksperimentas, jo premjera įvyks kažkada dar neprasidėjus vasarai.

„Tie penkeri metai buvo labai kūrybiškas laikas. Šalia pagrindinės teatro veiklos – spektaklių statymo, darbo su aktoriais, gastrolių, festivalių buvo daug nuolatinio bandymo išgyventi ir išlikti rinkoje. Patalpų neturėjimas ir finansų trūkumas – buvo mūsų kasdienybė, kiekviename žingsnyje nebuvome tikri, kas bus toliau. Turėdami tiek daug iššūkių iš pačių sudėtingiausi situacijų rasdavome išeitis. Įrodėme, kad penkerius metus sėkmingai gyvuojame be finansinės paramos ir esame gana matomi. Tai yra bendruomenės jėga, nesiremiame projektiniais pinigais, o tik vienas kitu ir stebuklingai judame pirmyn“, – su pasididžiavimu kalbėjo teatro vadovė.

Kalbėdama apie svajones ir viltis M. Vendland minėjo didžiausias jų – turėti augantį ištikimų žiūrovų būrį, kad kuo daugiau žmonių atrastų teatrą ARTYN. Dar viena svajonė – kaip galima ilgiau išsilaikyti vienose patalpose, nes patyrę ne vieną persikraustymo vajų šio teatro žmonės jau norėtų ilgesnės pauzės ir didesnio tikrumo dėl patalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

menas š...niams?

menas š...niams? portretas
Keiksmažodžiai nei Jūsų teatre, nei spektaklių pavadinimuose tikrai nebetraukia. Krykštaukit patys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių