Jaunimo teatre – dvi premjeros

  • Teksto dydis:

Gruodį Klaipėdos jaunimo teatras publikai pristatys dvi premjeras: Ingmaro Villquisto dramą „Helverio naktis“ ir koncertą – spektaklį „Graži ir ta galinga“.

„Helverio naktis“ yra ekspresionistinė drama, pasakojanti apie Klaros (aktorė Laima Akstinaitė) ir jos globotinio, protiškai atsilikusio Helverio (aktorius Paulius Pinigis), santykius. Klaros bęsalygiška tarnystė ir jausmai visuomenės nesuprastam, gyvenančiam savo fantazijų pasaulyje, „kitokiam“ Helveriui neturi ribų. Jie susipynę ir susilieja į vieną unikalų, bendrą, skirtingų spalvų ir potėpių portretą, kuriam būdinga motiniška globa, kantrus nuolankumas, egoistiškas pataikavimas, švelnus moteriškumas, iš praeities tamsių šešėlių išnyranti graužatis, netikėtai prasiveržiantis noras kontroliuoti, bet kokia kaina apsaugoti Helverį nuo blogį nešančio pasaulio spalvų ir blanki, bet tyra viltis būti suprastai ir išklausytai. Bet ar Klarai pavyks sustabdyti begalinį kaltės jausmą ir padėti Helveriui pajusti prigimtinę teisę ir laisvę būti „kitokiam“? Kuo pasibaigs ši naktis? Ar du žmonės įstengs pabėgti ir išsilaisvinti?

„Tai pjesė apie marginalus, begalinę kaltę, pasirinkimą visą gyvenimą „nešti kryžių“ ant savo pečių, visuomenės žiaurumą ir nepakantumą... Kaip mes matome kitaip mąstančius, atrodančius, gyvenančius?.. Ši tema labai svarbi mūsų šiandieninei visuomenei“, – įsitikinęs spektaklį režisuojantis Valentinas Masalskis. Scenografiją šiam pastatymui sukūrė Paulė Bocullaitė.

Dramos apie toleranciją ir teisę būti kitokiam „Helverio naktis“ premjera Klaipėdos jaunimo teatre – gruodžio 8 d. 19 val.

O gruodžio 13 d. 19 val. Klaipėdos jaunimo teatro aktorės, prieš porą metų nustebinusios publiką koncertu „Graži ir ta kita“, pristatys naują koncertą – spektaklį „Graži ir ta galinga“. Žiūrovų lauks nuotaikinga kelionė laiku, jos metu iš naujo teks pažinti ir naujoje šviesoje išvysti istoriją keitusias moteris, suvokti jų reikšmę Lietuvai, šių dienų moterims ir vyrams. Vaidins aktorės Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Ieva Pakštytė, Asta Zacharovaitė ir Marija Žemaitytė.

Abu spektakliai bus rodomi Klaipėdos kultūros fabrike.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių