Joninių dieną – rekordinė jogos mankšta Šventojoje

  • Teksto dydis:

Birželio 24-ąją Šventosios paplūdimyje vyko rekordinė jogos mankšta – prie Baltijos jūros Saulės pasveikinimą atliko beveik 300 žmonių. Dviejų dienų sveikatingumo renginiu „Tūkstantis saulių“ Lietuva mini Tarptautinę jogos dieną. Masinį Saulės pasveikinimą ketinama užregistruoti Lietuvos rekordų registre.

„Ar kada nors teko girdėti apie „Surja Namaskar“ pasaulį? Tai – Saulės pasveikinimas, susidedantis iš 12 jogos padėčių sekos – puikus būdas išmankštinti visą kūną, jaučiant dėkingumą gyvybės jėgai ir prabudinantis vidinę saulę mumyse“, - sakė rekordo sumanytoja, Palangos kultūros ir jaunimo kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Jarulytė.

Anot organizatorės, Joninės renginiui pasirinktos neatsitiktinai. Tai – senoji lietuvių vasaros saulėgrįžos šventė, tad simboliška ją sutikti „sveikinant saulę“. Tiems, kas dar nesusidūrė su joga, renginio „1000 saulių“ metu vyksta specialios pamokos, kurias veda patyrę mokytojai iš visos Lietuvos. Numatyti jogos užsiėmimai ir pažengusiems, vaikų joga bei kūrybinės dirbtuvės, sveiko maisto pamokos, arbatų degustacija, o 21 val. – grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ gyvo garso koncertas. Visi užsiėmimai yra nemokami. Planuojama, kad renginyje dalyvaus 1000 žmonių.

Šis projektas – tai vienas iš dešimties Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ vykdomos programos „Išjudink save“ nugalėtojų, kuriam skirta „The Coca-Cola Foundation“ parama.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adomas

Adomas portretas
Vat net ir labai laimingi :). Smagus renginys labai buvo. Sekanti karta pasirodyk gal prapus galvele biski :)

AK

AK portretas
Pašokit, pagrokit, laužus padeginkit, rekordininkai nelaimingi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių