A. Jonkutės tapybos daiktai įsikurs „Si:said“ galerijoje

  • Teksto dydis:

Penktadienį 19 val. uostamiesčio šiuolaikinio meno galerijoje „Si:said“ atidaroma Kaune gyvenančios ir kuriančios tapytojos Agnės Jonkutės (gim. 1974) paroda „Daiktai“.

Joje autorė tęsia kūrybinius ieškojimus, remdamasi asmenine šeimos istorija. Istorija, kuri išeina iš vienos giminės rėmų ir atspindi valstybės laikotarpį po Antrojo pasaulinio karo, jos gyventojus. Gyvenimams keičiant gyvenimus, iš pasakojimų lieka jų atributai ‒ daiktai. Pasak filosofo Arvydo Šliogerio, „žmogus, kaip į baigtinį horizontą įmesta būtybė, visada ir visur yra daiktiškas ir daiktiškai sąlygotas. <...> Žmogus visada turi reikalą su daiktais, regi juos, girdi, lyti, žodžiu, suvokia juos jusliškai. Kiekvienas žvilgsnis yra žvilgsnis į daiktus, kiekvienas žingsnis yra prie daiktų. Žmogus niekur negali pabėgti nuo daiktų, nors ir labai stengtųsi tai padaryti.“ Asketiškoje aplinkoje pavieniai daiktai praranda savo daiktiškumą, beigi tampa priemone užčiuopti būtį, josios gelmes.

A.Jonkutė (g. 1974) 1997–2003 m. studijavo Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės institute, kur įgijo menų bakalauro ir magistro laipsnius. Parodose dalyvauja nuo 2000-ųjų. Nuo 2005 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė, 2009 m. tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „Art Vilnius“ geriausios jaunosios Lietuvos menininkės diplomo laimėtoja. Gyvena ir kuria Kaune.

Jos paroda „Daiktai“ Klaipėdos galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18) veiks iki lapkričio 11 d. Galerijos darbo laikas: III‒V 16‒18 val.


Šiame straipsnyje: Agnė JonkutėparodaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių