Jūros šventė vilios įvairove

Paaiškėjo ilgai ir kruopščiai dėliota šių metų Jūros šventės programa. Tarptautinį mastą įgavęs renginys džiugins atlikėjų gausa, šokančiais fontanais bei naujuoju šventės simboliu – Burinuku.

Vyks dviejose scenose

Liepos 24–26 d. jūrinės fiestos koncertai kvies pramogauti dviejose pagrindinėse šventės erdvėse – Kruizinių laivų terminale ir Atgimimo aikštėje.

Šventės organizatorių teigimu, populiarieji fontanai šoks Jono kalnelyje, o Teatro aikštė taps savotiška poilsio oaze.


"Siūlome gaiviausią muzikinį kokteilį ir tikime, kad kiekvienas ras sau kažką artimo. Siekiame, jog šventė išsiskirtų iš kitų muzikinių projektų savo įvairove", – pabrėžė viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Penktadieninę šventės programą Kruizinių laivų terminale pradės muzikinio projekto "Auksinis balsas" finalininkų koncertas. Prieš vidurnaktį sceną sudrebins elektroninės muzikos duetas "Golden
Parazyth".

Ilgiausią Jūros šventės dieną, šeštadienį, Atgimimo aikštės muzikinėje programoje – grupių "Biplan" ir "Rebelheart" pasirodymai. Vakare susirinkusiųjų lauks Lino Adomaičio, Merūno Vitulskio bei 2009-ųjų
"Eurovizijos" nugalėtojo Aleksandro Rybako koncertas. Kartu su juo pasirodys ir lietuvis Donatas Montvydas.

Vakarą vainikuos elektroninės muzikos duetas "Electronic I".

Jūros šventės metu šeštadienio naktį Smiltynėje, Kuršių nerijos nacionaliniame parko teritorijoje, vyks unikalus bardų muzikos ir poezijos projektas "Skrydis į naktį".

Jau antrus metus iš eilės renginys organizuojamas būtent per Jūros šventę.

Dėmesys vaikams

Šiemet renginio organizatoriai ypatingą dėmesį skirs mažiesiems.

Pirmą kartą bus pristatytas specialiai Jūros šventei sukurtas vaikų personažas – Burinukas.

"Jūros šventė išskirtinė savo tradicijomis. Vieną jų pradedame kurti jau šiandien. Burinukas kiekvienais metais Klaipėdą aplankys tik šios šventės metu, o jo istorija ir nuotykiai bus aprašyti spalvingoje knygelėje", – pasakojo G.Giedraitytė.

Mažųjų herojus visų renginių metu bus įsikūręs aikštėje prie "Meridiano" krantinės. Čia vaikų lauks edukaciniai užsiėmimai jūrine tema, įvairios pramogos bei susitikimas su pačiu Burinuku.

Stebins Teatro aikštė

Viena pagrindinių Jūros šventės naujienų – netradicine virsianti Teatro aikštė. Trims dienoms ji, pasak renginio organizatorių, taps neatpažįstama ir gaivins pavargusius nuo šurmulio ir karščio.

Vis dėlto smulkesnių detalių organizatoriai atskleisti neskubėjo.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktoriaus Romando Žiubrio, Teatro aikštėje pasirodys dainininkai Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Andrius Kulikauskas ir kiti.

Ryškiausia šventės naujiena prieš metus tapę šokantys fontanai šįkart vėl linksmins svečius Jono kalnelyje. Organizatorių teigimu, šiųmečiai fontanai bus skirti meilei – Baltijos jūros simboliu tapusiai Jūratės ir Kastyčio istorijai.

Paskutinę Jūros šventės dieną Atgimimo aikštėje šėls ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos senjorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimonda

Raimonda portretas
Labai malonu,kad vaikų pramogoms vieta skirta prie Meridiano,nes patys suprantate,kad su vaiku iki terminalo nusigauti sudėtinga.TAIGI VAIKŲ RENGINIAI TURĖTŲ VYKTI BŪTENT PAČIOSE PRIEINAMIAUSIOSE MIESTO VIETOSE.Taip pat reiktų pagalvoti ir apie vaikų pamaitinimą.Kad kavinės,esančios šalia pramogų, galėtų pateikti ir vaikiškus meniu.

bikis

bikis portretas
Sveikintina. Svarbu, kad pateigunai uztikrintu tvarka, o tai prisirenka visokiu "pavaziavusiu", darkosi gatveje, bambalinio padaugine ar apsiruke... :)

vietinis

vietinis portretas
kaip visada turgaus diena persikelia is Sendvario..nieko naujo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių