Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms Klaipėdoje – rekordinė suma

Klaipėdiečiai šiemet gali tikėtis, jog didžiosios metų šventės uostamiestyje bus sutiktos įspūdingai.

Klaipėdiečiai šiemet gali tikėtis, jog didžiosios metų šventės uostamiestyje bus sutiktos įspūdingai. Eglutės įžiebimo, Kalėdų renginiams ir Naujųjų metų sutiktuvėms numatoma skirti beveik dvigubai daugiau pinigų nei pernai, o ir renginių programas iš anksto vertins speciali ekspertų komisija.

Klaipėdos savivaldybė jau paskelbė dalinio finansavimo konkursą išrinkti didžiųjų metų švenčių mieste organizatorių.

"Naujovė tai, jog paraiškas dalyvauti šiame konkurse teikiantys organizatoriai turės įsipareigoti, jog 20 proc. pinigų sumos, reikalingos įgyvendinti  sumanymams, turės rasti patys – iš rėmėjų ar kitų šaltinių. Taip ir padidės šventės biudžetas", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Anksčiau savivaldybė skelbdavo konkursą – pirkti renginių organizavimo paslaugą. Jį laimėdavo tie organizatoriai, kurie pasiūlydavo mažiausią kainą, nors numatyti renginiai ir nebūdavo patys geriausi.

"Dabar visas paraiškas vertins ekspertų komisija. Renginių organizatoriai turi pateikti pasiūlymą, kaip vyks Eglutės įžiebimo, Kalėdų šventės ir Naujųjų metų sutiktuvės. Tačiau laukiame ir kitų originalių idėjų, kad senamiestis gruodį būtų gyvas. Už tokias idėjas paraiškų teikėjai gaus papildomų balų, kurie ir gali padėti laimėti konkursą. Kitaip tariant, tikimės, jog šiemet didžiąsias metų šventes pasitiksime gražiau nei anksčiau", – vylėsi N.Lendraitis.

Miesto biudžete didžiųjų metų šventėms organizuoti numatyti 94 tūkst. litų. Tačiau viliamasi, kad šiems renginiams dar atiteks ir trupiniai, likę nuo Jūros šventės.

Ją organizuojanti viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" už prekybos Jūros šventės mugėje vietas, reklamos plotus surinko daugiau pinigų nei planuota, todėl tikimasi, kad 73 tūkst. litų iš šios sumos bus skirta gruodžio šventėms. Jei dar prisidės ir organizatoriai, kaip bus įsipareigoję, šventinių renginių biudžetas gali siekti beveik 200 tūkst. litų.

Pernai trims didiesiems gruodžio renginiams ir kitoms šventinėms akcijoms organizuoti išleista 115 tūkst. litų.

Numatoma, kad pagrindinė Klaipėdos šventinė eglė bus įžiebta gruodžio 1-ąją arba 7-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas

Savas portretas
Dziugu, kas "atsirado" pinigu. Tikesimes pasalus ir prisnigus, saligatviu ir gatviu valymui taip pat bus skirta dvigubai daugiau nei pernai.

Anonimas

Anonimas portretas
Grazus tie "balvonai" buvo :)))) Tu paciu nereik, bet anie tikrai liuks buvo :)

Faktas

Faktas portretas
Labai lauksime žinių, kas ta ekspertų komisija :) Manau jūs ir taip suprantate, kad sveiko proto renginių organizatoriai, jau seniai nebedalyvauja jūsų "konkursuose", nes ten į vienus vartus taip pačiai, chebrai. o ir neveltui šiemet dvigubai didesnė suma, nes "savi" parėjo organizuoti tiek jūros tiek kitas šventes :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių