„Karalius Gruodis“ ves į fantazijos pasaulį

  • Teksto dydis:

Šokio ir muzikos spektaklis „Karalius Gruodis“ – Klaipėdos koncertų salės ir šokio teatro „Padi Dapi fish“ jungtinis projektas, skirtas visai šeimai. Kitą savaitę jis bus pristatytas uostamiesčio publikai.

Spektaklį kartu kūrė Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus),  choreografė Agnija Šeiko ir dailininkas Artūras Šimonis, kurie yra ir šio projekto režisieriai, taip pat vaizdo menininkas Rimas Sakalauskas, aktoriai Marius ir Paulius Pinigiai ir Mažojo Džiovanio vaidmenį atliksiantis Jokūbas Sarulis.

„Vaikystė kartais būna gyvenimo pabaigoje. Jei netikite, paklauskite paties mažojo karaliaus Gruodžio. Beje, jo galima klausinėti apie viską. Galima gulėti su juo balkone, žvelgti į žvaigždes ir kalbėtis apie nemirtingumą. Galima duoti debesims vardus. Galima žiūrinėti dėžutes, kuriose karalius laiko savo sapnus. Arba išeiti į miestą ir pamatyti tai, ko iki šiol niekada nematei...“ – rašoma Axelio Hacke's ir Michaelio Sowa's knygoje „Mažasis karalius Gruodis“. Ši knyga įkvėpė šokio ir muzikos spektaklio visai šeimai „Karalius Gruodis“ atsiradimą. Spektaklyje kalbama apie fantazijos ir vaizduotės svarbą. Anot kūrėjų, tai dabar tampa ypač aktualu, nes paveikta naujų technologijų auga kitokia karta.

Profesionalus šokėjas Marius ir aktorius Paulius – du broliai Pinigiai pirmąkart susitiks scenoje. Joje nerealaus fantazijos miesto gyventojais taps Klaipėdos kamerinio orkestro muzikantai. Personažų pokalbiai, istorijos, netikėti vaizdai lavins vaikų fantaziją, skatins interpretuoti ir kurti savas istorijas. Spektaklyje skamba Peterio Michaelio Hamelio kūrinio „The Arrow of Time“ fragmentai.

„Karalius Gruodis“ Klaipėdos koncertų salėje bus rodomas spalio 14 d. 12 ir 18 val. Bilietai – po 5,79 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių