Keistuoliai į uostamiestį sugrįš gruodį

  • Teksto dydis:

Klaipėdos žvejų rūmų gruodžio mėnesio renginių afiša jau keleri metai neįsivaizduojama be Keistuolių teatro spektaklių. Kasmet, artėjant didžiosioms šventėms, populiarus ir visada laukiamas teatras iš sostinės klaipėdiečiams parodo po kelis vaidinimus. Taip bus ir šiemet.

Paskalos ir padavimai

Pirmiausia uostamiesčio žiūrovai susitiks su teatro senbuviais – „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubu“. „Itin uždaro“ klubo nariai – Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Darius Miniotas, Robertas Aleksaitis ir Darius Auželis, garsėjantys intelektualiu tautosakos, lietuviškų klasikų ir estrados elementų pripildytu humoru, savo gerbėjus pradžiugins atnaujinta kulinarine drama „Sigutė“ bei pristatys pamatinį lietuvių tautos epą „Gedimino sapnas, arba Šioje šalyje nėra vietos senukams“.

„Patyrinėję istorinius šaltinius suradome, kad šis epas mums žinomas įvairių perdirbinių pavidalu, tačiau niekas nenumano, kaip buvo iš tikrųjų – o buvo gerokai įdomiau. Istorijos esmė – ne pats Vilniaus įkūrimas: tai tebuvo šalutinis produktas, kuris mūsų dienomis tapo pats svarbiausias. O mes nusprendėme papasakoti istoriją tokią, kokia ji buvo. Kadangi šios istorijos herojų šaknys siekia majų imperiją, muzikiniu „Gedimino sapno“ sprendimu tapo meksikietiška muzika“, – intrigavo vienas iš klubo narių D.Miniotas. Į šalį metę fortepijoną ir žiūrovų širdis užkariauti meksikietiškais ritmais pasiryžę „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubo“ kūrėjai supažindins publiką su majų bardais bei legendomis ir atskleis pirmojo Lietuvos parbėgėlio Lizdeikos istoriją.

Keistuolių „Paskalos ir padavimai“ pratęs puikiai pažįstamą iliustruoto muzikinio pasakojimo tradiciją „be jokių kaukių“...

Vaikams – „Mykolas Žvejas“

Vaikus turėtų pradžiuginti spektaklis „Mykolas Žvejas“ pagal būtas ir nebūtas pamarėnų pasakas ir legendas.

Tai režisieriaus A.Giniočio trilogijos („Jonas Kareivis“, „Juzė Dykaduonis“) dalis. Spektaklyje daugybę personažų – žvejus, kaimynus, žuvis, net pamarėnų buities rakandus – kuria aktoriai – D.Auželis, Dalius Skamarakas, Ieva Stundžytė, Justas Tertelis ir Aldona Vilutytė.

„Mykolo Žvejo“ veiksmas vyksta nebūtais laikais nebūtose žemėse tarp Rusnės ir Kulmo. Iš lietuvių liaudies pasakų bei dainų sukurtas spektaklis pasakoja apie nemažai apsiskaičiusį ir ne mažiau pasipūtusį žvejo sūnų, kuris, vos tik gimęs, buvo pažadėtas pragaro viršininkui Liuciferiui, o užaugęs pats leidosi į pasaulį išsipirkti savo likimo. Kaip jam susiklostys ši kelionė? Ką savo kelyje sutiks Mykolas Žvejas ir ar pavyks jam suvesti senas sąskaitas su pragaro viršininku, bus galima sužinoti tik pamačius šį spektaklį.

Su Kalėdų Seneliu

Po šio vaidinimo mažųjų žiūrovų laukia susitikimas su Kalėdų Seneliu.

„Jei kas nors manęs paklaustų, kokia man geriausia Kalėdų dovana, pasakyčiau: „Mykolas Žvejas“, nes tai nepaprasta dovana, vienas smagiausių spektaklių, kurį tenka vaidinti“, – teigė aktorė I.Stundžytė.

Keistuolių teatro gastrolės Žvejų rūmuose: gruodžio 16 d. 18 val. – „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubas“ su programa „Paskalos ir padavimai“, gruodžio 17 d. 12 val., gruodžio 18 d. 11 val. – muzikinė pasaka „Mykolas Žvejas“ (rekomenduojama vaikams nuo ketverių) ir Kalėdų Senelio programa.

Bilietus platina „Tiketa.lt“ ir „Teatrai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių