Kino klubas trečiąjį sezoną pradės filmu „Šokėja“

  • Teksto dydis:

 Uostamiesčio kino klubas „8 ½“ kino gerbėjus kitą savaitę buria į savo trečiojo sezono atidarymą Klaipėdos kultūros fabrike. Ta proga bus rodomas Stéphanie Di Giusto filmas „Šokėja“ (2016, Prancūzija, 108 min.). Jį pristatys ir publikai šoks šokių studijos „Kūrybos kišenė“ įkūrėja Gabrielė Raudytė.

Kino klubas vėl atveria duris savo mylimiems kinomanams ir kviečia visus pamatyti stilingą dramą „Šokėja“. Filmas pasakoja apie tai, kad JAV vidurio vakaruose gimusiai Loje Fiuler niekas neprognozavo svaiginamos karjeros. Kas galėjo įsivaizduoti, kad ši motyvuota mergina viesulu įsiverš į Europos kabaretus ir bus įvertinta kvietimu šokti prestižinėje Paryžiaus operos scenoje? Loje ilgai ir kantriai repetavo, kęsdama nežmonišką fizinį krūvį. Ir visa tai – dėl svaiginamo „Serpantino“ šokio, kuris nustebins visą pasaulį. Su kiekvienu pasirodymu Loje tapo vis labiau garbi žvaigždė. Jai lenkėsi net kino pradininkai broliai Lumière’ai, dailininkai Auguste’as Rodinas ir Henri de Toulouse’as-Lautrecas. Sulaukusi pripažinimo Loje nesiliovė tobulinti savo šokio, nepaisydama baimės patirti traumą. Tačiau Loje likimas suvedė su šlovės ištroškusia, pavydėtino lankstumo šokėja Izidora Dunkan (Johnny Deppo dukra Lily-Rose Depp). Modernaus šokio pradininkė Loje Fiuler neatlaiko konkurencijos. Nepaprasta karjera pradeda gesti.

„Tikiuosi, kad stilinga drama paskatins modernaus šokio istorijos žinovus ir apžavėtus entuziastus smalsiau pasidomėti, kiek filme palikta tikros biografijos, o kiek prigalvota fantazijų“ (E.Pukšta).

Filmas „Šokėja“ bus rodomas rugsėjo 6 d. 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A). Bilietai – po 2–4 Eur.


Šiame straipsnyje: filmas Šokėjakino klubas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių