Kino klube – filmas „Iki paskutinio atodūsio“

  • Teksto dydis:

Kino klubas tęsia renginių ciklą „Nuo Meljeso iki Ozono“, skirtą prancūzų kinui.

Lapkritis skirtas „Naujosios bangos“ ideologui Žanui Lukui Godarui.

Lapkričio 14 d. Kultūros fabrike bus rodomas režisieriaus filmas „Iki paskutinio atodūsio“ (1960, 90 min.), tapusio „Naujosios bangos“ kultiniu filmu.

Savo debiutiniam pilno metro filmui scenarijų  J.L. Godaras kūrė kartu su prancūzų kino klasiku Fransua  Truffo. Prie filmo ranką pridėjo ir Klodas Šabrolis. Filme vaidina didelio populiarumo susilaukęs Jean Paul Belmondo bei BAFTA (Europos kino akademijos) geriausios aktorės  apdovanojimą  už  Patricijos vaidmenį gavusį  Džin Seberg.

Mišelis – jaunas vagišius, prisižiūrėjęs Holivudo  ekrano herojų ciniškų  įpročių, pavagia automobilį. Bebėgdamas nuo persekiojimo, jaunulis  nužudo jį persekiojantį policininką. Palikęs be pinigų, spaudžiamas policijos paieškų,  jis grįžta pas savo merginą Patriciją, studentę-žurnalistę. Nors Patricija ir suvokia savo veiksmų neracionalumą,  ji negali įveikti savo potraukio  jaunuoliui. Jie pradeda kartu leisti laiką,  mylėtis, slėptis  nuo policijos ir vogti automobilius, kad uždirbus  pinigus, pabėgti į Italiją. Kuo  siaurėja policijos persekiojimo ratas, tuo Mišelis daro daugiau klaidų, tuo stiprėja jo emocijos Patricijai ir didėja nuojauta, kad viskas baigsis blogai.

Renginys – lapkričio 14 d. Kultūros fabrike. Pradžia 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių