Kinus sužavėjo uostamiesčio šokėjai

Klaipėdos šokio teatro „Padi Dapi Fish“ artistai, viešėję Kinijoje, kur dalyvavo šeštajame vaikų teatrų festivalyje, liko sukrėsti, kad lietuviškas šiuolaikinio šokio spektaklis vaikams „Baltoji lopšinė“ šiandien labai aktualus ir kinams.

Klaipėdos artistai savo spektaklį rodė Kinijos nacionaliniame vaikų teatre Pekine. Trys Lietuvos atstovų pasirodymai sulaukė beveik tūkstančio žiūrovų.

„Padi Dapi Fish" spektaklį festivalio organizatoriams rekomendavo Kinijos teatro ekspertai, viešėję Lietuvoje šių metų vasarį ir žiūrėję spektaklį „Baltoji lopšinė“ Klaipėdos dramos teatre.

Pasak teatro vadovės Agnijos Šeiko, kūrėjai nesitikėjo, kad spektaklis bus toks aktualus nūdienos Kinijai. „Baltoji lopšinė“ esą atspindi Lietuvos realijas, emigraciją ir be tėvų likusius vaikus. A.Šeiko teigimu, po pasirodymo kinai aikščiojo, kad spektaklis tarsi apie juos. Esą šalies provincijose auga tūkstančiai vienišų vaikų, kurių tėvai išvykę uždarbiauti į nelegalius fabrikus ir ten vaikai augina mažesniuosius brolius ir seseris. Esą tik apmaudu, kad būtent tokie vaikai nematė „Baltosios lopšinės“.

Festivalis, prasidėjęs rugpjūčio pradžioje, vyks visą mėnesį, jame bus parodyti 46 spektakliai iš aštuonių užsienio šalių – JAV, Australijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Ispanijos ir kt. Šiemet festivalis vyksta ne tik Pekine, bet ir tokiuose didžiuosiuose Kinijos miestuose, kaip Džinanis, Čengdu, Ningbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių